2015. augusztus 1., szombat

Zöld fűszeres sajtkrém

Újabb gyors és könnyű recept, pár perc alatt elkészül. Sós vagy sajtos keksz kíséretében tökéletes vendégvárásra, de a családunk is díjazni fogja délutáni vagy esti, tévénézős nasiként vagy akár szendvicskrémként. Az ízesítés abszolút a kedvünk vagy a rendelkezésünkre álló fűszerek szerinti, nálam most nagyon egyszerűen csak egy kis metélőhagyma és petrezselyemzöld került bele. A krémsajtból vagy a tömlős sajtból vehetünk akár ízesítettet is, ebben az esetben ehhez igazítsuk a pluszban hozzáadott fűszerek mennyiségét. A receptet a főnökömtől kaptam, Laci, Ibolya, köszönjük szépen, nálunk is kedvenc lett. :) Sok sikert hozzá!


Hozzávalók:

  • 25 dkg krémsajt (fokhagymás)
  • 20 dkg tömlős natúr sajt
  • 140 g tejföl
  • zöld fűszerek ízlés szerint




  • A metélőhagymát és a petrezselyemzöldet megmostam, megszárítottam, felaprítottam.
  • A krémsajtot, a tömlős sajtot és a tejfölt elkevertem a fűszerekkel, és már tálaltam is.