szombat, augusztus 29, 2015

Túrós tésztapuding

Túrós tésztapuding a Kifőztük Magazin augusztusi számából. Kezdő konyhatündérek figyelmébe is, egyszerűen és viszonylag gyorsan elkészíthető, és a tetején a morzsás pirított mandularéteggel naggyon fincsi. A fotón még eperrel tálalva, aktuálisan málnával, áfonyával vagy ezekből készült finom öntettel tudnám elképzelni. Sok sikert hozzá!


Hozzávalók:

  • 25 dkg széles metélt
  • 10 dkg nyírfacukor
  • 2 tojás
  • 10 dkg natúr krémsajt
  • 10 dkg tejföl
  • 25 dkg túró
  • 1 csipet őrölt fahéj
  • 1 nagy citrom reszelt héja
  • 1 teáskanál vaníliakivonat

a forma kenéséhez:

  • vaj

a tetejére:

  • 6 dkg vaj
  • 5 dkg mandulapehely
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • nyírfaporcukor




  • A tésztát enyhén sós, forrásban lévő vízben kifőztem, leöblítettem és jól lecsepegtettem.
  • A tojást kihabosítottam a cukorral, hozzáadtam a krémsajtot, a tejfölt és a szétmorzsolt túrót.
  • Ízesítettem a fahéjjal, a citromhéjjal, a vaníliakivonattal, és jól összedolgoztam.
  • Beleforgattam a tésztát, és a vajjal alaposan kikent sütőformába öntöttem.
  • A vajat felhevítettem, aranyszínűre pirítottam benne a mandulapelyhet.
  • A tűzről levéve belekevertem a zsemlemorzsát, és a túrós tészta tetejére szórtam.
  • Előmelegített, 180 fokos sütőben 35-40 perc alatt készre sütöttem.
  • Porcukorral meghintve azonnal tálaltam. (Fogyaszthatjuk magában, de kínálhatunk mellé idénygyümölcsöt vagy tetszés szerinti öntetet.)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése