Túrós tésztapuding 🍴


Hozzávalók:
🍴   25 dkg szélesmetélt
🍴   
🍴   10 dkg nyírfacukor
🍴   2 tojás
🍴   10 dkg natúr krémsajt
🍴   10 dkg tejföl
🍴   25 dkg túró
🍴   1 csipet őrölt fahéj
🍴   1 nagy citrom reszelt héja
🍴   1 teáskanál vaníliakivonat
a forma kenéséhez:
🍴   vaj
a tetejére:
🍴   6 dkg vaj
🍴   5 dkg mandulapehely
🍴   5 dkg zsemlemorzsa
🍴   nyírfaporcukor


A tésztát enyhén sós, forrásban lévő vízben kifőzzük, leöblítjük és jól lecsepegtetjük. A tojást kihabosítjuk a cukorral, hozzáadjuk a krémsajtot, a tejfölt és a szétmorzsolt túrót. Ízesítjük a fahéjjal, a citromhéjjal, a vaníliakivonattal, és jól összedolgozzuk. Beleforgatjuk a tésztát, és a vajjal alaposan kikent sütőformába öntjük.
A vajat felhevítjük, aranyszínűre pirítjuk rajta a mandulapelyhet. A tűzről levéve belekeverjük a zsemlemorzsát, és a túrós tészta tetejére szórjuk. Előmelegített, 180 fokos sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.
Porcukorral meghintve azonnal tálaljuk.

Tipp: fogyaszthatjuk magában, de kínálhatunk mellé idénygyümölcsöt vagy tetszés szerinti öntetet.

Megjegyzések