szombat, augusztus 15, 2015

Kókuszpuding

Időnként kedvet kapok egy-egy paleo étel vagy desszert elkészítéséhez. A kókuszpuding is ezek közé tartozik, és itt is igaz, hogy attól, hogy valami az egészségesebb kategóriába tartozik, lehet nagyon finom. A Kókuszvilág már jól bevált kókusztejszínével készült – a gyümölcsös öntet nem kötelező hozzá, anélkül is abszolút megállja a helyét. A receptet megtaláljátok a Kifőztük Magazin júliusi számában is, sok sikert hozzá!


Hozzávalók 8 adaghoz:

  • 2 dl kókusztejszín
  • 5 dl víz
  • 4 evőkanál nyírfacukor
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 5 evőkanál útifűmaghéj




  • A kókusztejszínt a vízzel és a cukorral kis lángon, időnként megkeverve felforraltam.
  • Hozzáadtam a kókuszreszeléket, és óvatosan újra felforraltam.
  • A tűzről levéve kanalanként beledolgoztam az útifűmaghéjat.
  • Vízzel kiöblített formákba adagoltam (kicsit bele is nyomkodva, tömörítve), majd miután kihűlt, hűtőbe tettem néhány órára.
  • A formákból kiborítva tetszőleges díszítéssel, igény szerint mártással, öntettel tálaltam.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése