szombat, augusztus 08, 2015

Brokkolicsírás töltött paradicsom

Újabb csírás finomságot hozok, a Bioháló jóvoltából finom brokkolicsíra került a paradicsom töltelékébe. A bio brokkolicsíra vegyületeiben a legerősebb zöldségfélék közé tartozik; a legnagyobb mennyiségben tartalmazza a vitaminokat, az enzimeket, az ásványi anyagokat; rengeteg, a szervezet számára hasznos vegyületet tartalmaz; immunerősítő. A csíra mellett egészséges és finom köles és tőkehalmáj is került a paradicsomokba, az étel összességében alacsony szénhidráttartalmú. Előételként ajánlom, de én szívesen fogyasztottam csak így önmagában főételként is, főleg kánikulai napokon. :) A receptet megtaláljátok a Kifőztük Magazin júliusi számában is, sok sikert hozzá!


Hozzávalók:

  • 12,5 dkg hántolt, előgőzölt köles
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1 doboz (12 dkg) tőkehalmáj
  • 5 evőkanál majonéz
  • 1 dl tejföl
  • frissen őrölt bors
  • brokkolicsíra
  • 8 közepes paradicsom




  • A kölest a csomagolásán található utasítás szerint megfőztem, lecsepegtettem, villával átkevertem, és hagytam kihűlni.
  • A paradicsomok tetejét levágtam, a belsejüket kikapartam.
  • A hagymát megtisztítottam, egészen apróra kockáztam.
  • Összeforgattam a villával szétnyomott tőkehalmájjal, a paradicsomvelővel, a majonézzel és a tejföllel, ízesítettem sóval és borssal.
  • Belekevertem a kölest és a csírát, majd a paradicsomokba töltöttem.
  • Kevés csírát halmoztam rájuk, és befedtem a paradicsomkalapokkal.
  • A maradék csírás tölteléket külön tálkában kínáltam mellé.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése