péntek, július 17, 2015

Tejfölös újhagymaleves

A legtöbb kiskertben megtalálható az újhagyma és a retek. Már csak néhány hozzávaló, és készen is van a finom leves. Gyorsan elkészíthető, de ha van elég időnk, akkor langyosan, vagy akár teljesen lehűtve is kínálhatjuk, mindenképpen nagyon finom, nálunk legalábbis nagy sikere volt. Pedig milyen egyszerű elkészíteni! :) A recept megjelent a Kifőztük Magazin júliusi számában is, sok sikert hozzá!


Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 szál újhagyma (a zöld szárrésszel együtt)
  • 2 csomó retek zsenge levele
  • 6 dkg vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 1,5 l húsleves
  • 1 nagy pohár (330 g) tejföl
  • frissen őrölt bors




  • A hagymát megtisztítottam, a reteklevelet megmostam, jól lecsepegtettem.
  • A hagymát a zöld szárrésszel együtt nagyobb darabokra vágtam, majd a reteklevéllel együtt késes aprítóban felaprítottam.
  • A vajat felhevítettem, néhány perc alatt megpároltam rajta a zöldségeket.
  • Meghintettem a liszttel, rövid ideig pirítottam, majd felengedtem a levessel.
  • Felforraltam, és kis lángon kb. 10 percig főztem.
  • Hőkiegyenlítéses módszerrel hozzáadtam a tejfölt, utánízesítettem sóval és borssal.
  • Pár percnyi főzés után krutonnal – vagy pirítóssal – tálaltam.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése