Tejfölös újhagymaleves 🍴


Hozzávalók 4 személyre:
🍴   8 újhagyma a zöld szárrésszel együtt
🍴   2 csomó retek zsenge levele
🍴   6 dkg vaj
🍴   2 evőkanál liszt
🍴   1,5 l húsleves
🍴   1 nagy pohár (33 dkg) tejföl
🍴   
🍴   frissen őrölt fekete bors
a tálaláshoz:
🍴   kruton vagy pirítós


A hagymát megtisztítjuk, a reteklevelet megmossuk, jól lecsepegtetjük. A hagymát a zöld szárrésszel együtt nagyobb darabokra vágjuk, majd a reteklevéllel együtt késes aprítóban felaprítjuk.
A vajat felhevítjük, néhány perc alatt megpároljuk rajta a zöldségeket. Meghintjük a liszttel, rövid ideig pirítjuk, majd felengedjük a levessel. Felforraljuk, és kis lángon kb. 10 percig főzzük. Hőkiegyenlítéses módszerrel hozzáadjuk a tejfölt, utánízesítjük sóval és borssal.
Pár percnyi főzés után krutonnal – vagy pirítóssal – tálaljuk.

Megjegyzések