csütörtök, július 30, 2015

Szezámmagos kínai csirke

Erre szokták mondani, hogy meglátni és megszeretni egy pillanat műve volt. Meglátni a Kifőztük júliusi számában Szepy szezámmagos kínai csirkéjét, elkészíteni, és nagyon-nagyon megszeretni. Próbálkoztam már többször ezzel az étellel, de valahogy soha nem volt az igazi. Eddig. Ez a recept viszont tökéletes, a tészta is és a máz is. A csili mennyisége ízlés kérdése, én az első néhány húsdarabot Csenge miatt a csili nélkül forralt mázba szoktam megforgatni, aztán újraforralom a mázat csili hozzáadásával, na ez az adag már a miénk. :) Szepy, köszönöm a receptet, és mindenkinek sok sikert hozzá! :)


Hozzávalók 2-3 személyre:

  • 1 egész csirkemellfilé

a tésztához:

  • 1 tojás
  • 1 evőkanál olaj
  • 18 dkg liszt
  • 1 kávéskanál étkezési keményítő
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 kávéskanál só
  • 1-1,5 dl víz

a mázhoz:

  • 6 evőkanál 10%-os ecet
  • 6 evőkanál méz
  • 6-8 evőkanál ketchup
  • csili (ízlés szerint)
  • 4-5 evőkanál szezámmag

a sütéshez:

  • olaj




  • A máz hozzávalóit összekevertem, felmelegítettem, pár percig forraltam, majd félretettem.
  • A tésztához a tojást elhabartam az olajjal, majd hozzáadtam a többi alapanyagot, és egyneművé kevertem - a vizet apránként kell adagolni úgy, hogy a palacsintatésztánál jóval sűrűbb, de ne folyós tésztát kapjunk.
  • A húst nagyobb kockákra vágtam, ici-picit sóztam, majd a tésztába mártottam, és forró olajban, kisebb adagokban kisütöttem.
  • Papírtörlőre szedve felitattam róluk a felesleges zsiradékot, majd megfürdettem őket a mázban.
  • Főtt rizzsel kínáltam.


14 megjegyzés:

  1. Hasomlót én is szoktam csinálni. Nagyon szeretjük :-)

    VálaszTörlés
  2. Istenien néz ki, nálunk is szereti mindenki (legfőképpen a kis Zs :)
    és miután most már a recept is megvan, meg fogom sütni Nekik! :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Zsuzsa, tuti recept, hála Szepynek. Biztosan ti is nagyon fogjátok szeretni. :)

      Törlés
  3. De jól néz ki! Nálunk is nagy sikere lesz, tudom! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem is, a gyerkőcök biztosan díjazni fogják. :)

      Törlés
    2. Tényleg díjazták, már többször készült, s most is ezt kérték. Én meg mindannyiszor jövök a receptért. Amit köszönünk szépen! :-)

      Törlés
    3. :))) Ugye milyen finom? Nagyon örülök, hogy nálatok is ilyen sikeres, mi is nagyon szeretjük. :) És Szepyt illeti a köszönet, tőle ered a recept. :)

      Törlés
  4. Ezt a finom Ázsiai csirke kreációt én is gyakran készitem, nagyon szeretjük mi is a családban. Nem tudom hogy nálatok kapható a RICE...rizs Ázsiai ecet, vagy az APPLE CIDER...almás ecet, ami pikánsabb, mint a hehér ecet. Az alma ecet nagyon jól passzol a mézzel. Igazán szép, és nagyon finom is!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Elisabeth, köszönöm a tanácsot, ki fogom próbálni. Almaecet van is itthon, de szerintem ázsiai ecet is kapható nálunk, majd figyelni fogom. :)

      Törlés