Szezámmagos kínai csirke 🍴


Hozzávalók 2-3 személyre:
🍴   1 egész csirkemellfilé
🍴   
a tésztához:
🍴   1 tojás
🍴   1 evőkanál olaj
🍴   18 dkg liszt
🍴   1 kávéskanál étkezési keményítő
🍴   1 csomag (12 g) sütőpor
🍴   1 kávéskanál só
🍴   1-1,5 dl víz
a mázhoz:
🍴   6 evőkanál 10%-os ecet
🍴   6 evőkanál méz
🍴   6–8 evőkanál ketchup
🍴   csili (ízlés szerint)
🍴   4–5 evőkanál szezámmag
a sütéshez:
🍴   olaj
a tálaláshoz:
🍴   párolt rizs


A máz hozzávalóit összekeverjük, felmelegítjük, pár percig forraljuk, majd félretesszük.
A tésztához a tojást elhabarjuk az olajjal, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot, és egyneművé keverjük – a vizet apránként kell adagolni úgy, hogy a palacsintatésztánál jóval sűrűbb, de ne folyós tésztát kapjunk. A húst nagyobb kockákra vágjuk, enyhén sózzuk, majd a tésztába mártjuk, és forró olajban, kisebb adagokban kisütjük. Papírtörlőre szedve felitatjuk róluk a felesleges zsiradékot, majd megfürdetjük mindet a mázban.
Főtt rizzsel kínáljuk.


Megjegyzések