Szezámmagos kínai csirke

Erre szokták mondani, hogy meglátni és megszeretni egy pillanat műve volt. Meglátni a Kifőztük júliusi számában Szepy szezámmagos kínai csirkéjét, elkészíteni, és nagyon-nagyon megszeretni. Próbálkoztam már többször ezzel az étellel, de valahogy soha nem volt az igazi. Eddig. Ez a recept viszont tökéletes, a tészta is és a máz is. A csili mennyisége ízlés kérdése, én az első néhány húsdarabot Csenge miatt a csili nélkül forralt mázba szoktam megforgatni, aztán újraforralom a mázat csili hozzáadásával, na ez az adag már a miénk. :) Szepy, köszönöm a receptet, és mindenkinek sok sikert hozzá! :)


Hozzávalók 2-3 személyre:

  • 1 egész csirkemellfilé

a tésztához:

  • 1 tojás
  • 1 evőkanál olaj
  • 18 dkg liszt
  • 1 kávéskanál étkezési keményítő
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 kávéskanál só
  • 1-1,5 dl víz

a mázhoz:

  • 6 evőkanál 10%-os ecet
  • 6 evőkanál méz
  • 6-8 evőkanál ketchup
  • csili (ízlés szerint)
  • 4-5 evőkanál szezámmag

a sütéshez:

  • olaj




  • A máz hozzávalóit összekevertem, felmelegítettem, pár percig forraltam, majd félretettem.
  • A tésztához a tojást elhabartam az olajjal, majd hozzáadtam a többi alapanyagot, és egyneművé kevertem - a vizet apránként kell adagolni úgy, hogy a palacsintatésztánál jóval sűrűbb, de ne folyós tésztát kapjunk.
  • A húst nagyobb kockákra vágtam, ici-picit sóztam, majd a tésztába mártottam, és forró olajban, kisebb adagokban kisütöttem.
  • Papírtörlőre szedve felitattam róluk a felesleges zsiradékot, majd megfürdettem őket a mázban.
  • Főtt rizzsel kínáltam.


Megjegyzések