Zabpelyhes omlett


Hozzávalók 8 omletthez:
4 dkg vaj
12,5 dkg apró szemű zabpehely
12,5 dkg liszt
1 teáskanál mustár
1,5 dl tejföl
2,5 dl tej

frissen őrölt fekete bors
4 tojás
kevés olaj
továbbá:
csíra
falafelgolyó


A zabpelyhet a vajon világosra pirítjuk, majd hűlni hagyjuk. Közben összekeverjük a lisztet, a mustárt, a tejfölt, a tejet, és addig pihentetjük, amíg a zabpehely hűl (kb. 15 perc). A tojást enyhén felverjük, ízesítjük sóval, borssal, majd hozzákeverjük a lisztes masszát és a zabpelyhet. A tésztából kevés olajon omletteket készítünk, mindké oldalukat pár percig sütve. Mindegyikbe ízlés szerinti mennyiségű csírát töltünk, és falafelgolyók kíséretében tálaljuk.


A receptet a Bioháló támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2015. júniusi számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése