Zabpelyhes omlett csírával töltve 🍴

Sütöttetek már omlettet zabpehellyel? Érdekes és finom így ez a tojásétel, a vöröshagymacsíra pedig különösen jól áll neki. Az eddig kóstolt csírák közül nekem a vöröshagymacsíra jön be legjobban, talán az intenzív hagymás ízvilága miatt. A vöröshagyma egyébként természetes antibiotikum; olyan tápanyagokat tartalmaz, amelyek támogatják az alapvető sejtnövekedést; nyálkaoldó allicintartalmának köszönhetően gyógyítja a közönséges náthát; gazdag krolofilban, megújítja a vért; jótékony hatása van reumánál, vérmérgezésnél, gyomorfekélynél, fejfájásnál. És mindezek mellett tényleg nagyon finom, próbáljátok ki ilyen zabpelyhes omlettel. A recepthez a csírát a Bioháló biztosította, és megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2015. júniusi számában is. Sok sikert hozzá!


Hozzávalók 8 omletthez:
🍴   4 dkg vaj
🍴   12,5 dkg apró szemű zabpehely
🍴   12,5 dkg liszt
🍴   1 teáskanál mustár
🍴   1,5 dl tejföl
🍴   2,5 dl tej
🍴   
🍴   frissen őrölt fekete bors
🍴   4 tojás
🍴   kevés olaj
továbbá:
🍴   csíra
🍴   falafelgolyó


A zabpelyhet a vajon világosra pirítjuk, majd hűlni hagyjuk. Közben összekeverjük a lisztet, a mustárt, a tejfölt, a tejet, és addig pihentetjük, amíg a zabpehely hűl (kb. 15 perc). A tojást enyhén felverjük, ízesítjük sóval, borssal, majd hozzákeverjük a lisztes masszát és a zabpelyhet. A tésztából kevés olajon omletteket készítünk, mindké oldalukat pár percig sütve. Mindegyikbe ízlés szerinti mennyiségű csírát töltünk, és falafelgolyók kíséretében tálaljuk.


Megjegyzések