Zabpelyhes omlett csírával töltve 🍴


Hozzávalók 8 omletthez:
🍴   4 dkg vaj
🍴   12,5 dkg apró szemű zabpehely
🍴   12,5 dkg liszt
🍴   1 teáskanál mustár
🍴   1,5 dl tejföl
🍴   2,5 dl tej
🍴   
🍴   frissen őrölt fekete bors
🍴   4 tojás
🍴   kevés olaj
továbbá:
🍴   csíra
🍴   falafelgolyó


A zabpelyhet a vajon világosra pirítjuk, majd hűlni hagyjuk. Közben összekeverjük a lisztet, a mustárt, a tejfölt, a tejet, és addig pihentetjük, amíg a zabpehely hűl (kb. 15 perc). A tojást enyhén felverjük, ízesítjük sóval, borssal, majd hozzákeverjük a lisztes masszát és a zabpelyhet. A tésztából kevés olajon omletteket készítünk, mindké oldalukat pár percig sütve. Mindegyikbe ízlés szerinti mennyiségű csírát töltünk, és falafelgolyók kíséretében tálaljuk.

Megjegyzések