csütörtök, június 04, 2015

Vöröshagymacsírás mártogatós

Ismeritek a vöröshagymacsírát? Ha nem, mindenképpen próbáljátok ki legalább egyszer. Intenzív hagymaíze van, a jótékony hatásait pedig hosszan lehetne sorolni. Amit kiemelnék, hogy tisztítja a véráramot, eljuttatja az oxigént a szervezet távoli pontjaira is. Nagyon finom és nagyon egészséges, időnként érdemes beilleszteni az étrendünkbe. A recepthez a csírát a Bioháló biztosította, nézzetek szét az oldalukon, sok érdekességet és hasznos dolgot olvashattok a csírákról. A Kifőztük Magazin júniusi számában is megtaláljátok a vöröshagymacsírás mártogatóst, sok sikert hozzá!


Hozzávalók 4-6 személyre:

  • 25 dkg mascarpone
  • 12,5 dkg camembert
  • 2 főtt tojás
  • 1 kis csokor kapor
  • frissen őrölt bors
  • 1 doboz (50 g) vöröshagymacsíra




  • A megtisztított tojást és a camembert-t falatnyi darabokra vágtam, majd a mascarponével és a megmosott, lecsipkedett kaporlevelekkel turmixgépbe tettem, egyneművé pürésítettem.
  • Tálkába öntve ízesítettem kevéske sóval, borssal és a vöröshagymacsíra felével.
  • A maradék csírával megszórva, megtisztított, hasábokra vágott zöldségfélékkel, kenyérrel tálaltam.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése