Gesztenyés töltött csirkemell 🍴

Azt hiszem, a csirkemell nálunk bármilyen formában jöhet, nagyon szeretjük. Nemrég gesztenyés töltelékkel készítettem, ami szintén nagyon jól állt ennek a finom húsnak. A töltelék alapból a hagyományosnak mondható darált hús-zsemle kombináció volt, fűszerezve, és nagyon finom plusz ízt adva neki a gesztenyével. Próbáljátok ki, megéri, és készítsétek el mellé a vörösborban párolt aszalt szilvát is, így együtt igazán finom ételt fogtok az asztalra varázsolni. A töltelékhez a Maroni natúr gesztenyéjét használtam, amit nektek is jó szívvel ajánlok (gesztenyepürével, netán édesített pürével semmiképpen ne próbálkozzatok, ehhez az ételhez csak natúr gesztenyét használjatok). A receptet megtaláljátok a Kifőztük gasztromagazin 2015. májusi számában is, sok sikert hozzá!


Hozzávalók 6-8 személyre:
🍴   1,2 kg csirkemellfilé
🍴   
🍴   kevés olaj
a töltelékhez:
🍴   50 dkg darált sertéshús
🍴   4 zsemle
🍴   tej (a zsemle áztatásához)
🍴   4 tojás
🍴   25 dkg darált, főtt natúr gesztenye
🍴   
🍴   frissen őrölt fekete bors
🍴   őrölt szerecsendió


A filét nyitott szeleteléssel úgy vágjuk be, hogy mindet 1-1 nagy szeletté tudjuk széthajtani, majd mindkét oldalukat sózzuk.
A töltelékhez a zsemlét tejbe áztatjuk, alaposan kicsavarjuk. A darált húshoz adjuk a tojással és a gesztenyével együtt, ízesítjük sóval, borssal és szerecsendióval. A hússzeleteket egyenként beolajozott alufóliára helyezzük. Tölteléket halmozunk rájuk, elterítjük rajtuk, majd a fólia segítségével mindet feltekerjük, és becsomagoljuk. Tepsibe rakjuk, kevés olajat öntünk alájuk, és 200 fokos sütőben kb. 45 percig sütjük. Az alufóliát eltávolítva a húst visszatesszük a sütőbe, és még 30-40 percig pirítjuk.
Miután langyosra hűlt, felszeleteljük, burgonyapürével és vörösborban párolt aszalt szilvával tálaljuk.


Megjegyzések