hétfő, június 01, 2015

Gesztenyés töltött csirkemell

Azt hiszem, a csirkemell nálunk bármilyen formában jöhet, nagyon szeretjük. Nemrég gesztenyés töltelékkel készítettem, ami szintén nagyon jól állt ennek a finom húsnak. A töltelék alapból a hagyományosnak mondható darált hús-zsemle kombináció volt, fűszerezve, és nagyon finom plusz ízt adva neki a gesztenyével. Próbáljátok ki, megéri, és készítsétek el mellé a vörösborban párolt aszalt szilvát is, így együtt igazán finom ételt fogtok az asztalra varázsolni. A töltelékhez a Maroni natúr gesztenyéjét használtam, amit nektek is jó szívvel ajánlok (gesztenyepürével, netán édesített pürével semmiképpen ne próbálkozzatok, ehhez az ételhez csak natúr gesztenyét használjatok). A receptet megtaláljátok a Kifőztük Magazin májusi számában is, sok sikert hozzá!


Hozzávalók 6-8 személyre:

  • 1,2 kg csirkemellfilé
  • kevés olaj

a töltelékhez:





  • A filéket nyitott szeleteléssel úgy vágtam be, hogy mindegyiket 1-1 nagy szeletté tudjam széthajtani, majd mindkét oldalukat sóztam.
  • A töltelékhez a zsemlét tejbe áztattam, alaposan kicsavartam.
  • A darált húshoz adtam a tojással és a felengedett gesztenyével együtt, ízesítettem sóval, borssal és szerecsendióval.
  • A hússzeleteket egyenként beolajozott alufólialapra helyeztem.
  • Tölteléket halmoztam rájuk, elterítettem rajtuk, majd a fólia segítségével feltekertem, és becsomagoltam.
  • Tepsibe raktam, kevés olajat öntöttem alájuk, és 200 fokos sütőben kb. 45 percig sütöttem.
  • Az alufóliát eltávolítva a húst visszatettem a sütőbe, és még 30-40 percig pirítottam.
  • Miután langyosra hűlt, felszeleteltem, burgonyapürével és vörösborban párolt aszalt szilvával tálaltam.


1 megjegyzés:

  1. Hű de finom lehet, és milyen guszta a tálalása! A szilva nagyon jól passzolhatott hozzá :-)

    VálaszTörlés