Belga zöldborsókrémleves 🍴

Ritkulnak a bejegyzések, sajnos egyre kevesebb időm jut a blogra, és a közeljövőben ez a tendencia biztosan nem fog javulni, sőt. :( Most is csak egy gyors bejegyzés erejéig jöttem, a Kifőztük gasztromagzin 2015. júniusi számából hoztam egy finom krémleves receptjét. A zsenge zöldborsó ízét belga sörrel bolondítottam meg, a végeredmény nagyon finom lett, a sör egyáltalán nem tolakodó, finoman azért jelen van az ízvilágban. Grissinivel vagy pirítóssal ajánlott fogyasztani, sok sikert hozzá!


Hozzávalók 4-6 személyre:
🍴   1 nagyobb póréhagyma
🍴   2 nagyobb sárgarépa
🍴   40 dkg zöldborsó (tisztítva mérve)
🍴   1 kis csokor petrezselyemzöld
🍴   
🍴   frissen őrölt fekete bors
🍴   cukor
🍴   1,2 l húsleves vagy alaplé
🍴   1 üveg (3,3 dl) belga világos sör


A póréhagymát és a sárgarépát megtisztítjuk, 1 cm-es karikákra vágjuk. A borsóval együtt lábasba tesszük, hozzáadjuk a megmosott, nagyobb darabokra tépkedett petrezselymet, a levest, a sört, ízesítjük sóval, borssal és kevés cukorral. Nagy lángon felforraljuk, majd lefedve, takarékon a zöldségek puhulásáig főzzük. Kissé hűlni hagyjuk, botmixerrel pürésítjük, és szükség szerint utánízesítjük.
Zöldfűszeres minigrissinivel tálaljuk.


Megjegyzések