Zsenge karalábé-sárgarépa saláta 🍴

Amilyen egyszerű, annyira finom ez a saláta. Ráadásul alacsony szénhidráttartalmú, bátran beépíthetjük a tavaszi-kora nyári diétába. Megkockáztatom, hogy öntet nélkül is tökéletesen működik, ki-ki kedve szerint öntettel vagy anélkül fogyassza. :) A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2015. májusi számában is, sok sikert hozzá! 😉


Hozzávalók:
🍴   50 dkg zsenge karalábé
🍴   30 dkg zsenge sárgarépa
🍴   2 vérnarancs
🍴   1/2 ananász
az öntethez:
🍴   4 evőkanál tejföl
🍴   1 dl tejszín
🍴   
🍴   1 kávéskanál citromlé
🍴   néhány csepp Worchesterszósz


A zöldséget és a gyümölcsöt megtisztítjuk. A karalábét és a sárgarépát legyaluljuk, az ananászt falatnyi, vékony szeletekre vágjuk, a narancsot kifilézzük.
A karalábét az ananásszal, a sárgarépát a naranccsal forgatjuk össze. A kétféle keveréket egymástól elválasztva nagy, lapos tálra rendezzük. Az öntet hozzávalóit alaposan eldolgozzuk, és kis tálkákban, külön kínáljuk a saláta mellé.

Megjegyzések