Medvehagymás ropogós



Hozzávalók kb. 17x23 cm-es tepsihez:
10 dkg mandula
4 dkg tökmag
2 dkg napraforgómag
2 dkg lenmagpehely
2 dkg szezámmag
1 csapott kávéskanál só
frissen őrölt fekete bors
1 teáskanál folyékony kókuszolaj
1 tojás
10–12 medvehagymalevél


A medvehagymát megmossuk, és papírtörlővel nagyon alaposan megszárítjuk – ne legyen rajta sok nedvesség. Falatnyi darabokra tépkedjük.
Késes aprítóval ledaráljuk a mandulát, a tökmagot, a napraforgómagot és a medvehagymát. Az összes többi alapanyagot hozzáadva villával egyneművé keverjük, és a sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Vizes kanál fejével egyenletesre simítjuk a masszát, majd pizzavágó koronggal egyforma kis négyzetekre szabjuk. Előmelegített, 180 fokos sütőben ropogósra sütjük. A sütőből kivéve a vágások mentén szétválasztjuk a tésztát, és rácsra téve hagyjuk kihűlni.


Forrás: Moha Konyha

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése