Medvehagymás ropogós 🍴

A Kifőztük gasztromagazin 2015. májusi számában találjátok Moha tökmagos ropogós receptjét. Imádom a tökmagot, ezért aztán gyorsan el is készítettem, és mondhatom, nagyon-nagyon finom nassolni való, pillanatok alatt elfogyott. A következő adagot medvehagymával próbáltam ki, és ezt is nagyon szerettük (bár megsúgom, nálam a tökmagos mindent vitt). A sütés módjában annyiban eltértem a leírástól, hogy nem tepsi hátán, hanem egy kis méretű tepsiben sütöttem a ropogóst, de ez semmit nem változtatott vagy vont le élvezeti értékéből, legfeljebb – a medvehagyma nedvességét is figyelembe véve – kicsit hosszabb ideig kellett sütni. Moha, köszönöm a remek receptet, mindenkinek sok sikert hozzá! 😉


Hozzávalók kb. 17x23 cm-es tepsihez:
🍴   10 dkg mandula
🍴   4 dkg tökmag
🍴   2 dkg napraforgómag
🍴   2 dkg lenmagpehely
🍴   2 dkg szezámmag
🍴   1 csapott kávéskanál só
🍴   frissen őrölt fekete bors
🍴   1 teáskanál folyékony kókuszolaj
🍴   1 tojás
🍴   10–12 medvehagymalevél


A medvehagymát megmossuk, és papírtörlővel nagyon alaposan megszárítjuk – ne legyen rajta sok nedvesség. Falatnyi darabokra tépkedjük.
Késes aprítóval ledaráljuk a mandulát, a tökmagot, a napraforgómagot és a medvehagymát. Az összes többi alapanyagot hozzáadva villával egyneművé keverjük, és a sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Vizes kanál fejével egyenletesre simítjuk a masszát, majd pizzavágó koronggal egyforma kis négyzetekre szabjuk. Előmelegített, 180 fokos sütőben ropogósra sütjük. A sütőből kivéve a vágások mentén szétválasztjuk a tésztát, és rácsra téve hagyjuk kihűlni.


Megjegyzések