szombat, május 23, 2015

Almás-diós-mazsolás reformszelet

Mostanában egyre gyakrabban készítek egészségesebb ételeket és desszerteket, közéjük tartozik ez a finomság is. Állagban a brownie-hoz tudnám hasonlítani, finom, szaftos sütemény. Lisztet nem tartalmaz, és cukor helyett nyírfacukorral készült. A süteményhez a kókuszolajat a KókuszVilág biztosította, a receptet pedig megtaláljátok a Kifőztük Magazin májusi számában is. Sok sikert hozzá!


Hozzávalók 18 x 24 cm-es tepsihez:

  • 3 alma
  • 30 dkg darált dió
  • 2 evőkanál nyírfacukor
  • 2 teáskanál őrölt fahéj
  • 2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 citrom reszelt héja
  • 10 dkg óriás mazsola
  • 4 tojás
  • 2 evőkanál méz
  • 5 dkg kókuszolaj

a tetejére:

  • nyírfaporcukor




  • Az almákat meghámoztam, nagy lyukú reszelőn lereszeltem.
  • A száraz hozzávalókat - a diót, a cukrot, a fahéjat, a szódabikarbónát, a citromhéjat és a mazsolát - összekevertem.
  • A tojásokat kézi mixerrel felhabosítottam, hozzáadtam 1 evőkanál mézet, a levétől jól kifacsart almát, majd fakanállal beledolgoztam a diós keveréket is.
  • A sütőpapírral bélelt tepsibe öntöttem.
  • A kókuszolajat a maradék mézzel felmelegítettem, és ecsettel egyenletesen elosztottam a massza tetején.
  • Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 1 óra alatt készre sütöttem, a sütési idő felénél alufóliával letakartam, hogy ne égjen meg a teteje.
  • Miután kihűlt, kockákra vágva, porcukorral meghintve kínáltam.


5 megjegyzés: