Almás-diós-mazsolás reformszelet 🍴

Mostanában egyre gyakrabban készítek egészségesebb ételeket és desszerteket, közéjük tartozik ez a finomság is. Állagban a brownie-hoz tudnám hasonlítani, finom, szaftos sütemény. Lisztet nem tartalmaz, és cukor helyett nyírfacukorral készült. A süteményhez a kókuszolajat a KókuszVilág biztosította, a receptet pedig megtaláljátok a Kifőztük gasztromagazin 2015. májusi számában is. Sok sikert hozzá! 😉


Hozzávalók 18x24 cm-es tepsihez:
🍴   3 alma
🍴   30 dkg darált dió
🍴   2 evőkanál nyírfacukor
🍴   2 teáskanál őrölt fahéj
🍴   2 teáskanál szódabikarbóna
🍴   1 citrom reszelt héja
🍴   10 dkg óriás mazsola
🍴   4 tojás
🍴   2 evőkanál méz
🍴   5 dkg kókuszolaj
a tetejére:
🍴   nyírfaporcukor


Az almát meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A száraz hozzávalókat – a diót, a nyírfacukrot, a fahéjat, a szódabikarbónát, a citromhéjat és a mazsolát – összekeverjük. A tojást kézi mixerrel kihabosítjuk, hozzáadunk 1 evőkanál mézet, a levétől kifacsart almát, majd fakanállal beledolgozzuk a diós keveréket is. A sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. A kókuszolajat a maradék mézzel felmelegítjük, és ecsettel egyenltesen elosztjuk a massza tetején. Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 1 óra alatt készre sütjük, a sütési idő felénél alufóliával letakarjuk, hogy ne égjen meg a teteje.
Miután kihűlt, kockákra vágva, nyírfaporcukorral meghintve kínáljuk.


Megjegyzések