Mexikói kuszkuszsaláta 🍴

A kuszkuszt nemrég fedeztem fel a konyhánk számára, azóta viszont rendszeresen készül ilyen-olyan formában. Legtöbbször saláta lesz belőle, friss vagy fagyasztott zöldségekkel, de tervezem gyümölcsökkel is kipróbálni. A kuszkuszsaláta mexikói változatába a közép-amerikai ország ízvilágát idéző zöldségfélék és csípős csilikarikák kerültek. Finom, könnyed, pikáns, szerettük. A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2015. márciusi számában is, sok sikert hozzá! 😉


Hozzávalók 6 személyre:
🍴   50 dkg kuszkusz
🍴   4 dl víz
🍴   3 evőkanál citromos-csilis olívaolaj
🍴   
🍴   45 dkg fagyasztott mexikói zöldségkeverék
🍴   2 teáskanál csilikarika
a sütéshez:
🍴   kevés citromos-csilis olívaolaj


A zöldségkeveréket szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni.
A kuszkuszt nagy, lapos tálba öntjük. Felforraljuk a vizet ízlés szerinti mennyiégű sóval és olajjal, majd a kuszkuszra öntjük. Gyorsan és alaposan elkeverjük, hogy a nedvesség mindenhol érje, majd letakarjuk, és puhulni hagyjuk.
Serpenyőben kevés ízesített olajat hevítünk, rátesszük a zöldséget meg a csilit, és kis lángon puhára sütjük.
A kuszkuszt és a csilis zöldséget összekeverjük, és azonnal tálaljuk.

Megjegyzések