Kukoricadarás pite 🍴

Újabb finomság egyszerű és gyors kategóriában. Nem is gondoltam volna, hogy kukoricadarából ilyen könnyed, nagyon kellemes ízű desszertet lehet készíteni. A görög joghurt és a rumos erdei gyümölcsös mártás már csak hab volt a tortán, nagyon finom volt együtt. A receptet a Vidék Íze Magazin 2014. márciusi számában találtam, sok sikert hozzá! 😉


Hozzávalók 26 cm átmérőjű pitéhez:
🍴   5 dl tej
🍴   1 csipet só
🍴   10 dkg kukoricadara
🍴   1 citrom
🍴   3 tojás
🍴   4 evőkanál cukor
🍴   1 teáskanál vaníliás cukor
🍴   1 evőkanál étkezési keményítő
a forma kenéséhez:
🍴   zsír
🍴   liszt
a tálaláshoz:
🍴   görög joghurt
🍴   erdei gyümölcsös öntet
🍴   porcukor


A tejet felforraljuk a sóval, beleszórjuk és pár percig, sűrűsödésig főzzük benne a kukoricadarát. A tűzről levéve belereszeljük az alaposan megmosott citrom héját, majd hűlni hagyjuk, közben időnként megkeverjük. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, a vége felé hozzádolgozzuk a kétféle cukrot, a keményítőt, és amikor készen van a hab, a tojások sárgáját is belekeverjük A tojásos-cukros habot a már csak langyos darába forgatjuk. A kizsírozott-lisztezett piteformába öntjük a masszát, és előmelegített, 180 fokos sütőben szép aranyszínűre sütjük.
Langyosan, cikkekre vágva kínáljuk, mellé görög joghurtot és rumos erdei gyümölcsös mártást tálalunk.

Megjegyzések