kedd, április 07, 2015

Kolbászos, krémes sült tojás

Ez az egyszerű étel kiválóan alkalmas az ünnep után megmaradt kolbász, tojás felhasználására. A hozzáadott tejszíntől krémesebb, lágyabb lesz a sült tojás, és a kis szufléformákban sütve kicsit talán különlegesebb is a szokásos tojásrántottától vagy tükörtojástól. A hozzávalók mennyisége függ persze az étvágyunktól és a forma nagyságától is. :) A receptet megtaláljátok a Kifőztük Magazin áprilisi számában is, sok sikert hozzá!


Hozzávalók 4 személyre:

  • kb. 10 dkg füstölt kolbász
  • 8 tojás
  • 8 evőkanál tejszín
  • só, frissen őrölt fekete bors
  • vaj a kenéshez




  • Négy szufléformát vajjal alaposan kikentem.
  • A kolbászt felaprítottam, és elosztottam a formák alján.
  • Minden formába 1-1 tojást ütöttem, majd 2-2 kanál tejszínt tettem rá, végül újabb 1-1 tojás következett.
  • Ízesítettem sóval és borssal, majd előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 20 percig sütöttem. (A sütési idő lehet több vagy kevesebb, attól függően, hogy keményebbre vagy lágyabbra szeretnénk-e sütni.)
  • A sütőből kivéve friss kenyérrel, zöldségfélékkel tálaltam.


4 megjegyzés:

  1. De nagyon guszták! És milyen helyesek a tálkáid is :-) Ünnepek után is teljesen ideális :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, Katalin! :) Akár maradék sonkával is készülhet, de nagyon finom volt a kolbász és a krémes tojás együtt. :)

      Törlés
  2. Jaj, de guszták lettek! Izgalmasnak tűnik, tetszik! :)

    VálaszTörlés