Kolbászos, krémes sült tojás 🍴

Ez az egyszerű étel kiválóan alkalmas az ünnep után megmaradt kolbász, tojás felhasználására. A hozzáadott tejszíntől krémesebb, lágyabb lesz a sült tojás, és a kis szufléformákban sütve kicsit talán különlegesebb is a szokásos tojásrántottától vagy tükörtojástól. A hozzávalók mennyisége függ persze az étvágyunktól és a forma nagyságától is. A receptet megtaláljátok a Kifőztük gasztromagazin 2015. áprilisi számában is, sok sikert hozzá! 😉


Hozzávalók 4 személyre:
🍴   kb. 10 dkg füstölt kolbász
🍴   8 tojás
🍴   8 evőkanál tejszín
🍴   só, frissen őrölt fekete bors
a formához:
🍴   kevés vaj
a tálaláshoz:
🍴   friss kenyér
🍴   zöldségek


4 szufléformát vajjal alaposan kikenünk.
A kolbászt felaprítjuk, és elosztjuk a formákban. Mindegyikbe 1-1 tojást ütünk, majd 2-2 evőkanál tejszínt adagolunk rá, végül újabb 1-1 tojás következik. Ízesítjük sóval és borssal, majd előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük. A sütési idő lehet több vagy kevesebb, attól függően, hogy keményebbre vagy lágyabbra szeretnénk sütni.
A sütőből kivéve friss kenyérrel, zöldségfélékkel tálaljuk.

Megjegyzések