Kolbászos, krémes sült tojás



Hozzávalók 4 személyre:
kb. 10 dkg füstölt kolbász
8 tojás
8 evőkanál tejszín

frissen őrölt fekete bors
a formához:
kevés vaj
a tálaláshoz:
friss kenyér
zöldség


4 szufléformát vajjal alaposan kikenünk.
A kolbászt felaprítjuk, és elosztjuk a formákban. Mindegyikbe 1-1 tojást ütünk, majd 2-2 evőkanál tejszínt adagolunk rá, végül újabb 1-1 tojás következik. Ízesítjük sóval és borssal, majd előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük. A sütési idő lehet több vagy kevesebb, attól függően, hogy keményebbre vagy lágyabbra szeretnénk sütni. A sütőből kivéve friss kenyérrel, zöldségfélékkel tálaljuk.


A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2015. áprilisi számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése