Gesztenyetorta sütés nélkül 🍴

Egyszerűen és viszonylag gyorsan elkészíthető tortát mutatok, a kezdő háziasszonyok is bátran nekiláthatnak az elkészítésének, semmi ördöngösség nincs benne. Kekszes alapon mascarponés gesztenyekrém, a torta tetején pedig reszelt csokoládé. A recept a Maroni ajánlásával a Kifőztük gasztromagazin 2015. áprilisi számában is megjelent, sok sikert hozzá! 😉


Hozzávalók 22 cm átmérőjű tortához:
az alaphoz:
🍴   1 csomag (25 dkg) csokoládés zabkeksz
🍴   10 dkg vaj
a krémhez:
🍴   5 dkg fehér csokoládé
🍴   20 dkg vaj
🍴   10 dkg porcukor
🍴   1 evőkanál rum
🍴   60 dkg fagyasztott gesztenyemassza
🍴   25 dkg mascarpone
a tetejére:
🍴   kb. 3 dkg étcsokoládé



Az alaphoz megolvasztjuk a vajat, kicsit hűlni hagyjuk. A kekszet késes aprítóval morzsásra aprítjuk, és hozzákeverjük a vajat. A tortakarimát tálra helyezzük – a forma kivehető aljára most nem lesz szükség –, és belehalmozzuk a kekszes masszát. Kanál fejével szép egyenletesre simítjuk, és hűtőbe tesszük.
A gesztenyemasszát szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni. A csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, félretesszük hűlni. A vajat krémesre keverjük a porcukorral, hozzáadjuk a rumot, az áttört gesztenyét, a langyos csokoládét és a mascarponét. Felhabosítjuk, és a kekszes alapra kanalazzuk, majd a tetejét elsimítjuk. Néhány órára hűtőbe rakjuk.
Tálalás előtt a tortakarimát eltávolítjuk, és a torta tetejét reszelt csokoládéval díszítjük.


Megjegyzések