szerda, április 15, 2015

Csilis garnélanyárs kapris mártogatóssal

Időnként el tudok csábulni egy kicsit különlegesebb, talán nem annyira hétköznapi alapanyagok, ételek irányába. Ilyen ez a garnélanyárs is, amihez kapribogyós mártogatóst készítettem. A garnélának finom, pikáns, kissé csípős íze lett, a mártogatóssal együtt tökéletes volt. A család éhesebb tagjainak - nálunk is voltak ilyenek :) - készíthetünk hozzá egy kis petrezselymes párolt rizst, de én a magam részéről abszolút elégedett voltam csak a nyársakkal és a mártogatóssal. A receptet megtaláljátok a Kifőztük Magazin áprilisi számában is, sok sikert hozzá!


Hozzávalók 6-7 nyárshoz:

  • 25 dkg mirelit garnélarák
  • só, őrölt bors
  • 2 lime
  • 3-4 evőkanál olívaolaj
  • 1/2 csokor petrezselyemzöld
  • 1 csilipaprika

a mártogatóshoz:

  • 1 dl majonéz
  • 1 teáskanál ketchup
  • 5 dkg kapribogyó
  • 1 teáskanál aprított metélőhagyma
  • só, őrölt bors
  • nyírfaporcukor (elhagyható)

továbbá:

  • 6-7 bambusznyárs




  • A rákot szobahőmérsékleten hagytam felengedni, a bambusznyársakat vízbe áztattam.
  • A mártogatós hozzávalóit összekevertem, ízlés szerint édesítettem, majd tálalásig hűtőbe tettem.
  • A garnélákat ötösével-hatosával a nyársakra húztam, meghintettem az apróra vágott petrezselyemmel, a felkarikázott csilivel, sóval és őrölt borssal.
  • Meglocsoltam az olívaolajjal és a lime-ok kifacsart levével, majd 1 órán keresztül pácoltam.
  • Grillrácson néhány perc alatt megsütöttem (készülhet faszénparázs fölött vagy sütőben is).
  • A kész nyársakat a kapribogyós mártogatóssal tálaltam.


2 megjegyzés:

  1. Hát erre most én is elcsábulnék, azonnal - mi tagadás,,, :-)))

    VálaszTörlés
  2. Bár én nem vagyok híve a ráknak, de nagyon csábító lett a nyársod :-)

    VálaszTörlés