Csilis garnélanyárs kapris mártogatóssal 🍴

Időnként el tudok csábulni a kicsit különlegesebb, talán nem annyira hétköznapi alapanyagok, ételek irányába. Ilyen ez a garnélanyárs is, amihez kapribogyós mártogatóst készítettem. A garnélának finom, pikáns, kissé csípős íze lett, a mártogatóssal együtt tökéletes volt. A család éhesebb tagjainak készíthetünk hozzá egy kis petrezselymes párolt rizst, de én a magam részéről abszolút elégedett voltam csak a nyársakkal és a mártogatóssal. A receptet megtaláljátok a Kifőztük gasztromagazin 2015. áprilisi számában is, sok sikert hozzá! 😉


Hozzávalók 6-7 nyárshoz:
🍴   25 dkg mirelit garnélarák
🍴   só, frissen őrölt fekete bors
🍴   2 lime
🍴   1/2 csokor petrezselyemzöld
🍴   1 csilipaprika
a mártogatóshoz:
🍴   1 dl majonéz
🍴   1 teáskanál ketchup
🍴   5 dkg kapribogyó
🍴   1 teáskanál aprított snidling
🍴   só, frissen őrölt fekete bors
🍴   nyírfaporcukor (elhagyható)
továbbá:
🍴   6–7 bambusznyárs


A rákot szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni, a nyársakat vízbe áztatjuk.
A mártogatós hozzávalóit összekeverjük, ízlés szerint édesítjük, majd tálalásig hűtőbe tesszük.
A garnélákat ötösével-hatosával a nyársakra húzzuk, meghintjük az apróra vágott petrezselyemmel, a felkarikázott csilivel, sóval és borssal. Meglocsoljuk az olívaolajjal és a lime-ok kifacsart levével, majd 1 órán át pácoljuk. Grillrácson néhány perc alatt megsütjük – készülhet faszénparázs fölött vagy sütőben is).
A kész nyársakat a kapribogyós mártogatóssal tálaljuk.

Megjegyzések