hétfő, március 30, 2015

Narancsos pezsgőkoktél

Időnként a pezsgőt feldobhatjuk különböző ízesítőkkel, nagyon finom italokat varázsolhatunk így - akár az ünnepi - asztalra. Mi most naranccsal bolondítottuk meg, finom lett. A recept megjelent a Kifőztük Magazin márciusi számában is, sok sikert hozzá!


Hozzávalók:
a sziruphoz:

  • 1 narancs
  • kb. 2,5 dkg cukor
  • 1 dl víz

továbbá:

  • narancslikőr
  • hideg pezsgő




  • Alaposan megmostam a narancsot, lereszeltem a héját, és kifacsartam a levét.
  • A narancshéjat, -levet, a cukrot és a vizet kis lángon felforraltam, majd hagytam teljesen kihűlni.
  • Tálaláskor a poharakba ízlés szerinti mennyiségű narancslikőrt és narancsszirupot töltöttem (mindkettőből kb. 1-2 cl-t), majd felöntöttem a jégbe hűtött pezsgővel, és azonnal kínáltam. Egészségünkre! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése