Narancsos pezsgőkoktél 🍴

Időnként a pezsgőt feldobhatjuk különböző ízesítőkkel, nagyon finom italokat varázsolhatunk így akár az ünnepi asztalra. Mi most naranccsal bolondítottuk meg, finom lett. A recept megjelent a Kifőztük Magazin 2015. márciusi számában is, sok sikert hozzá! 😉


Hozzávalók:
a sziruphoz:
🍴   1 narancs
🍴   kb. 2,5 dkg cukor
🍴   1 dl víz
továbbá:
🍴   narancslikőr
🍴   hideg pezsgő



Alaposan megmossuk a narancsot, lereszeljük a héját, kifacsarjuk a levét.
A narancshéjat, -levet, a cukrot és a vizet kis lángon felforraljuk, majd hagyjuk teljesen kihűln.
Tálaláskor a poharakba ízlés szerinti mennyiségű narancslikőrt és narancsszirupot töltünk (mindkettőből kb. 1–2 cl-t), majd felöntjük a jégbe hűtöt pezsgővel, és azonnal kínáljuk.


Megjegyzések