szerda, február 18, 2015

Krékerbundás sült csirke

...hogy ne mindig csak hagyományosan rántsuk a csirkét. A zöld fűszeres, kréker kekszes bundában sütve is nagyon finom a csirkecomb és -mell. Mivel sütőben sül, kevés olaj hozzáadásával, a csirkemell szerintem kicsit száraz így, nálunk most inkább a finom puhára sült csirkecomboknak volt nagyobb sikere. Csak ajánlani tudom, mindenképp érdemes kipróbálni vagy akár tovább kísérletezni a fűszerezésével. Sok sikert hozzá!


Hozzávalók:

  • 2 csirkecomb
  • 1 egész csirkemellfilé
  • só, frissen őrölt bors
  • 2 tojás
  • 15 dkg sós kréker keksz
  • 2 evőkanál szezámmag
  • 1 teáskanál aprított petrezselyemzöld
  • 1 teáskanál morzsolt majoránna
  • kevés olaj




  • A húst megmostam, megtisztítottam - a combokról leszedtem a bőrt és a forgónál kettévágtam, a mellet kettévágtam, majd a két felet 3-3-felé szeleteltem.
  • Minden húsdarabot sóztam és meghintettem frissen őrölt borssal.
  • A kekszet késes aprítóban morzsásra daráltam, hozzáadtam a szezámmagot, a petrezselyemzöldet, a majoránnát, ízesítettem sóval és borssal.
  • A tojásokat egyneművé kevertem.
  • A húsdarabokat először a tojásba, majd a kekszes morzsába paníroztam, és olajjal vékonyan megkent tepsibe sorakoztattam őket.
  • Előmelegített, 190 fokos sütőben, időnként megfordítva szép pirosra sütöttem.
  • Párolt zöldségekkel tálaltam.


4 megjegyzés:

  1. Már mindenbe paníroztam, de kréker kekszbe még nem! Nagyon jó ötletnek tűnik :)

    VálaszTörlés
  2. Ez nagyon jó ötlet volt, nekem, azt hiszem sose jutott volna eszembe -) Még jó hogy másnak igen :-)
    Nagyon guszta, szép képeket is készítettél róra! Fincsi lehetett....

    VálaszTörlés
  3. Érdekes ötlet, de tetszik, hogy nem a szokványos panír van rajta :)

    VálaszTörlés