Krékerbundás sült csirke 🍴


Hozzávalók:
🍴   2 csirkecomb
🍴   1 egész csirkemellfilé
🍴   
🍴   frissen őrölt fekete bors
🍴   2 tojás
🍴   15 dkg sós kréker keksz
🍴   2 evőkanál szezámmag
🍴   1 teáskanál aprított petrezselyemzöld
🍴   1 teáskanál morzsolt majoránna
🍴   kevés olaj
a tálaláshoz:
🍴   párolt zöldség


A húst megmossuk, megtisztítjuk – a combról leszedjük a bőrt és a forgónál kettévágjuk, a mellet kettévágjuk, majd a két felet 3-3-felé szeleteljük. Minden húsdarabot sózunk és meghintjük frissen őrölt borssal.
A kekszet késes aprítóban morzsásra daráljuk, hozzáadjuk a szezámmagot, a petrezselyemzöldet, a majoránnát, ízesítjük sóval és borssal. A tojást egyneművé keverjük. A húsdarabokat először a tojásba, majd a kekszes morzsába panírozzuk, és olajjal vékonyan megkent tepsibe sorakoztatjuk. Előmelegített, 190 fokos sütőben, időnként megfordítva szép pirosra sütjük.
Párolt zöldségekkel tálaljuk.

Megjegyzések