Krékerbundás sült csirke



Hozzávalók:
2 csirkecomb
1 egész csirkemellfilé
frissen őrölt fekete bors
2 tojás
15 dkg sós kréker keksz
2 evőkanál szezámmag
1 teáskanál aprított petrezselyemzöld
1 teáskanál morzsolt majoránna
kevés olaj
a tálaláshoz:
párolt zöldség


A húst megmossuk, megtisztítjuk – a combról leszedjük a bőrt és a forgónál kettévágjuk, a mellet kettévágjuk, majd a két felet 3-3-felé szeleteljük. Minden húsdarabot sózunk és meghintjük frissen őrölt borssal.
A kekszet késes aprítóban morzsásra daráljuk, hozzáadjuk a szezámmagot, a petrezselyemzöldet, a majoránnát, ízesítjük sóval és borssal. A tojást egyneművé keverjük. A húsdarabokat először a tojásba, majd a kekszes morzsába panírozzuk, és olajjal vékonyan megkent tepsibe sorakoztatjuk. Előmelegített, 190 fokos sütőben, időnként megfordítva szép pirosra sütjük. Párolt zöldségekkel tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése