Farmersaláta 🍴


Hozzávalók:
🍴   50 dkg savanyú káposzta
🍴   20 dkg főtt-füstölt tarja
🍴   1 nagy lila hagyma
🍴   3 vajretek
🍴   1/2 (kb. 15 dkg) kígyóuborka
az öntethez:
🍴   1,5 dl víz
🍴   1 teáskanál porcukor
🍴   1 kávéskanál tárkonyecet
🍴   1 kávéskanál só
🍴   1/2 kávéskanál őrölt fekete bors


A káposztát néhány vágással felaprítjuk, a tarját gyufaszálnyira metéljük. A hagymát megpucoljuk, a retket meghámozzuk, az uborkával együtt mindent szintén gyufaszálnyi nagyságúra gyalulunk, és a káposztához forgatunk.
A vízben elkeverjük a porcukrot, a sót, az ecetet és a borsot, majd beleforgatjuk a saláta-alapot.
Letakarva néhány órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

Megjegyzések