2015. február 14., szombat

Spenótos-túrós metélt

Amikor gyorsan kell az éhes család elé az asztalra varázsolni valamit, az egyik megfelelő választás a tészta lehet. Nálunk most szélesmetélt készült spenóttal, túróval és füstölt sajttal. Egyszerűen és gyorsan elkészíthető, finom étel, ajánlom! :) Sok sikert hozzá!


Hozzávalók:
  • 25 dkg szélesmetélt
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 újhagyma
  • 45 dkg fagyasztott, aprított spenót
  • 2 tojás
  • 25 dkg tehéntúró
  • 10 dkg füstölt sajt
  • kevés vaj


  • A tésztát a szokott módon, bő, forrásban lévő, sós vízben kifőztem, hideg vízzel leöblítettem és hagytam lecsepegni.
  • Közben a hagymát megtisztítottam, keveset a zöld szárrészből is felhasználva apróra vágtam, majd kevés vajon pirítani kezdtem.
  • Hozzáadtam a félig kiengedett spenótot, hagytam, hogy a hő hatására teljesen felengedjen.
  • Ízesítettem sóval és borssal, majd zsírjára pirítottam.
  • Levettem a tűzről, pár percig hűlni hagytam.
  • Hozzákevertem az enyhén felvert tojásokat, az áttört túrót és a lereszelt sajt harmadát.
  • Ízesítettem még sóval és borssal, majd összeforgattam a tésztával.
  • Vajjal kikent formába öntöttem, tetejét megszórtam a maradék sajttal, és előmelegített, 190 fokos sütőben szép pirosra sütöttem.