Svéd vörösboros puncs



Hozzávalók kb. 2 l-hez:
1,5 dl feketeribizli-nektár (25%-os)
1 biocitrom
2 bionarancs
1 teáskanál szegfűszeg
2 fahéjrúd
néhány kardamommag
2 üveg (2x7,5 dl) száraz vörösbor
1 dl konyak
4–5 evőkanál barna cukor
a tálaláshoz:
mag nélküli mazsola
tisztított mandula
citrom


A nektárt 2,5 dl vízzel lábasba öntjük. Hozzáadjuk a felszeletelt citromot, a narancs lereszelt héját, a szegfűszeget, a fahéjat, a kardamommagot, és 5 percig kis lángon főzzük. Beleöntjük a bort és a konyakot, felforrósítjuk, de nem főzzük. Cukorral ízesítjük, leszűrjük. A mazsolát forró vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük. Néhány szem mazsolát és mandulát a poharakba teszünk, és ráöntjük a forró puncsot. Negyedekre vágott citromszeletekkel tovább díszítjük, és azon forrón kínáljuk.


A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2015. februári számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése