Krémes tejberizs



Hozzávalók 4 db 3 dl-es pohárhoz:
1 l tej
3 dl tejszín (30%-os)
4 púpozott evőkanál cukor
1 teáskanál vaníliás cukor
25 dkg arborio rizs
a rétegezéshez:
kb. 10 dkg étcsokoládé
a díszítéshez:
1 dl tejszín (30%-os)
1 kávéskanál cukor
cukrozatlan kakaópor


Nagy lábasba öntjük a tejet és a tejszínt, kis lángon melegíteni kezdjük. Amikor már majdnem felforrt, hozzáadjuk a kétféle cukrot és a rizst, majd hagyjuk felforrni. Kis lángon, letakarva 30-35 perc alatt készre főzzük, közben időnként megkeverjük. Miután készre főtt, elzárjuk alatta a lángot, és letakarva hagyjuk, hogy a rizsszemek felszívják a tejszínes tejet és puhuljanak.
Közben a csokoládét késes aprítóval felaprítjuk.
A még forró rizs felét a poharakba kanalazzuk, elosztjuk rajtuk a csokoládét, majd újabb rizsréteg következik. Szobahőmérsékleten hagyjuk szinte teljesen kihűlni.
A díszítéshez a tejszínből kemény habot verünk, a vége felé hozzáadjuk a cukrot is. A tejberizs tetejére simítjuk a habot, majd sablon segítségével kakaóval díszítjük. Jól lehűtve kínáljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése