Gyümölcsös-vörösboros puncs



Hozzávalók kb. 1,5 l-hez:
10 dkg aszalt füge
2 alma
1 nagy (bio)narancs
10 dkg mandula
1 fahéjrúd
1 teáskanál szegfűszeg
15 dkg cukor
2 üveg (2x7,5 dl) száraz vörösbor
1,25 dl rum


Felszeleteljük a fügét, a mandulát késes aprítóval durvára daraboljuk. Az almát és a narancsot nagyon alaposan megmossuk, megtöröljük, negyedeljük (az almáknak csak a csumáját távolítjuk el, az egészséges magházat nem). A mandulával, a fűszerekkel és a cukorral lábasba tesszük a gyümölcsöket, meglocsoljuk a vörösborral, néhányszor megkeverve felforrósítjuk, hogy a cukor elolvadjon és a gyümölcsök kicsit puhuljanak. Gézzel bélelt szűrőbe öntjük, hagyjuk jól lecsepegni, majd a visszamaradt részeket alaposan ki is nyomkodjuk. Az átszűrt bort a rum hozzáadása után újra felforrósítjuk, de már nem forraljuk. Hőálló poharakban, keksz, aprósütemény mellé kínáljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése