Gesztenyés tekercs 🍴


Hozzávalók 4 db-hoz:
a tésztához:
🍴   50 dkg darált háztartási keksz
🍴   36 dkg vaj (margarin is lehet)
🍴   15–20 dkg cukor
🍴   2 evőkanál kókuszreszelék
🍴   2 teáskanál cukrozatlan kakaópor
🍴   1 dl rum
a töltelékhez:
🍴   25 dkg gesztenyemassza
🍴   12 dkg vaj (margarin is lehet)
🍴   10 dkg cukor
🍴   1 evőkanál rum
🍴   1 teáskanál kókuszreszelék
a mázhoz:
🍴   20 dkg étcsokoládé
🍴   2 evőkanál olaj


A tészta hozzávalóit kézzel összedolgozzuk – akkor jó, amikor a cukor elolvadt benne. A töltelékhez a gesztenyét burgonyanyomón áttörjük, majd a többi hozzávalóval együtt szintén a cukor olvadásáig gyúrjuk. Tiszta, nedves konyharuhát kiterítünk, és a kekszmassza 1/4-ét nedves kézzel, illetve vízbe mártott késsel kenegetve kb. 18x24 cm-es téglalappá formázzuk rajta. A töltelék 1/4-ét rásimítjuk, majd a konyharuha segítségével felgöngyöljük. Ugyanígy járunk el a maradék masszával és töltelékkel, összesen 4 rudat készítve, és a tekercseket legalább 1 órára hűtőbe tesszük.
A mázhoz a csokoládét az olajjal vízgőz fölött megolvasztjuk, és bevonjuk vele a tekercseket, amik újra hűtőbe kerülnek.
Közvetlenül tálalás előtt szeleteljük.

Megjegyzések

Megjegyzés küldése