Füstöltsajtos-tallér 🍴


Hozzávalók:
🍴   50 dkg liszt
🍴   1/2 evőkanál só
🍴   1/2 kávéskanál őrölt kömény
🍴   1/2 csomag (6 g) sütőpor
🍴   17,5 dkg vaj
🍴   2 tojás
🍴   2–3 evőkanál tejföl
🍴   15 dkg reszelt füstölt sajt


A lisztet elkeverjük a sütőporral, gyúródeszkára szitáljuk, hozzáadjuk a sót és a köményt. Apró darabokban belevagdaljuk a vajat, jól elmorzsoljuk a fűszeres liszttel. Végül belekerül a tojás, a tejföl és a reszelt sajt is, és egynemű tésztává gyúrjuk az egészet, majd cipóvá formáljuk.
A tésztából nagyobb mogyorónyi golyókat készítünk, amikor mind készen van, elkezdjük a sütést. A tallérsütőt jó forróra melegítjük, pár tésztagolyót helyezünk bele, összenyomjuk, és mindkét oldalukon szép aranyszínűre sütjük. Így járunk el a többi tésztával is.

Megjegyzések