Füstölt sajtos tallér

A sós sütemények között előkelő helyen szerepelnek nálunk a tallérok. Előre elkészíthetők, jól elállnak, persze erre nem szokott sor kerülni, mindig gyorsan elfogynak. A sajtot - most kivételesen - nagy lyukú reszelőn reszeltem le, aminek az lett az eredménye, hogy a kész tallérokon itt-ott látszanak is a nagyobb, pirultabb sajtdarabok. Ha valakit esetleg ez zavar, akkor inkább a szokott módon, a kis lyukú reszelőn reszelje a sajtot. Sok sikert hozzá!


Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 1/2 evőkanál só
  • 1/2 kávéskanál őrölt kömény
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 12,5 dkg margarin
  • 5 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 2-3 evőkanál tejföl
  • 15 dkg reszelt füstölt sajt




  • A lisztet elkevertem a sütőporral, gyúródeszkára szitáltam, hozzáadtam a sót és a köményt.
  • Apró darabokban belevagdaltam a margarint és a vajat, jól elmorzsoltam a fűszeres liszttel.
  • Végül belekerültek a tojások, a tejföl és a reszelt sajt is, és egynemű tésztává gyúrtam az egészet, majd cipóvá formáltam.
  • A tésztából nagyobb mogyorónyi golyókat készítettem, amikor mind készen volt, elkezdtem a sütést.
  • Ehhez a tallérsütőt jó forróra melegítettem, pár tésztagolyót helyeztem bele, összenyomtam, és mindkét oldalon szép aranyszínűre sütöttem.


Megjegyzések