Kókuszos, aszalt szilvás golyó

Igazi téli, karácsonyi sütemény, pontosabban sütés nélküli desszert. Sokak szerint karácsony nincs kókusz nélkül, a kis golyók tejszínes-kókuszos ízéhez pedig nagyon jól passzol az aszalt szilva íze. Igazán egyszerűen és gyorsan elkészíthető, ami a karácsonyi nagy hajrában egyáltalán nem mellékes szempont. :) A recept megjelent a Kifőztük Magazin decemberi számában is, sok sikert hozzá!


Hozzávalók kb. 40 darabhoz:

  • 1 csomag (40 g) tejszínízű pudingpor
  • 2-3 evőkanál cukor
  • 4 dl tej
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • kb. 20 szem aszalt szilva

a forgatáshoz:

  • 8-10 dkg kókuszreszelék




  • A pudingport lábasba tettem, elkevertem a cukorral és kevés tejjel, majd a többi tejet is hozzáadtam.
  • Közepes lángon, kevergetve sűrűre főztem, hagytam teljesen kihűlni.
  • Végül beledolgoztam a kókuszreszeléket.
  • Az aszalt szilvákat kettévágtam.
  • A kókuszos masszából kb. 15 g-os golyókat formáztam úgy, hogy a közepükbe fél-fél szem aszalt szilvát tettem.
  • Kókuszreszelékbe forgattam, és jól lehűtve kínáltam.


Megjegyzések