szombat, december 27, 2014

Juhtúrós-szalámis rózsa

Ismét egy az egyszerűen és gyorsan elkészíthető receptek közül. :) Szilveszterhez közeledve különösen aktuális, hiszen pikk-pakk megsüthetjük ezeket a mutatós sör- vagy bor- vagy pezsgőkorcsolyákat. :) Természetesen készülhet juhtúró nélkül is, ebben az esetben tojás sem kell hozzá, csak a tészta és a szalámi. És még mutatósabbá tehetjük, ha színes kérgű - nálam most pl. sajtos - szalámival sütjük. Sok sikert hozzá!


Hozzávalók 20 darabhoz:

  • 1 csomag (27 dkg) friss leveles tészta
  • 1 tojás
  • 12,5 dkg juhtúró
  • 50 szelet szalámi (kb. 15-20 dkg)




  • A leveles tésztát kitekertem, kb. 25 x 40 centis téglalapot kaptam, amit a hosszabbik oldala mentén 20 db 2 cm széles csíkra szabtam.
  • A juhtúrót villával összetörtem, majd egyneművé kevertem a tojással.
  • Ezzel a keverékkel lekentem a tésztát.
  • A szalámiszeleteket kettévágtam, minden tésztacsíkra 5-5 fél szalámiszeletet tettem.
  • Feltekertem, fogvájóval megtűztem, és sütőpapírral bélelt tepsire rakosgattam.
  • Előmelegített, 210 fokos sütőben szép pirosra sütöttem.


25 megjegyzés:

  1. Ó, milyen kis szépek! Elfogadnék egy ilyen virágos kosárkát! :D

    VálaszTörlés
  2. Válaszok
    1. Igen, ezek nagy előnyei, és még finom is. :)

      Törlés
  3. A szalámi széle ilyen szépen sül? Akkor ilyet kell választani.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A szalámi széle alapból ilyen, én most sajtos kérgű szalámival készítettem. :)

      Törlés
  4. Válaszok
    1. De örülök, hogy benéztél! Remélem, minden rendben nálatok, hiányzol! :)))

      Törlés
  5. Ezek olyan gyönyörűek, hogy kár megenni őket:-) Nagyon szépek és mutatósak lettek, a juhtúróval pedig nagyon finomak lehetnek. Csak arra nem tudtam rájönni, hogy a szalámi szélén mi az a világos csík? Nagyon látványos tőle.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Olyan szalámit vettem, aminek eleve sajtkéreg van a szélén, ettől még mutatósabbak lettek a rózsák! :)

      Törlés
    2. Ezt nem gondoltam volna, mivel ilyen szalámiról még nem hallottam :-) De nagyon jó ötlet :-)

      Törlés
  6. Nem tudom, miért csak most vettem észre ezt a szépséget és egyszerű finomságot... Csodás fotókat készítettél róluk. :)

    VálaszTörlés
  7. Hankka, ez szuper! Nekem elég volt a krémbe a sárgája, mert a túró nem volt kemény. Egyáltalán nem macerás az elkészítése :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gábor, lassan átkeresztelem a blogomat Hankka egyszerű és gyors konyhájára. :) A munka mellett nagyon sokszor tényleg csak ilyesmi jöhet szóba, ami könnyen és gyorsan elkészül. És igen, ha lágyabb a túró, akkor elég lehet csak a tojássárgája is. :) Örülök, hogy nálad is bevált. :)

      Törlés