Mandulás-mazsolás kuglóf

Egyszerű, kevert sütemény, ropogós mandulaforgácsokkal és szaftos mazsolaszemekkel. A viszonylag hosszabb sütési idő, illetve a formában történő kihűtés okán nem mondanám gyorsnak, bár a tészta elkészítési ideje nem hosszú. Reggelire, tízóraira, uzsonnára is tökéletes, tejjel, kávéval, teával - ízlés szerint. Sok sikert hozzá!


Hozzávalók:
a tésztához:

  • 5 dkg mazsola
  • 35 dkg rétesliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 15 dkg puha vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 1 citrom
  • csipetnyi só
  • 3 tojás
  • kb. 2,5 dl görög joghurt
  • 10 dkg vágott mandula

a tetejére:

  • porcukor




  • A mazsolára forró vizet öntöttem, néhány percig hagytam állni benne.
  • Leszűrtem, és összeforgattam 5 dkg liszttel, a maradék lisztet elkevertem az átszitált sütőporral.
  • A vajat habosra kevertem a porcukorral, a sóval és a citrom lereszelt héjával.
  • Egyesével hozzákevertem a tojásokat.
  • Fakanállal beleforgattam a joghurtot, a lisztet, a mazsolát és a mandulát is.
  • A masszát szilikon kuglófformába kanalaztam, tetejét elegyengettem, elsimítottam.
  • Előmelegített, 180 fokos sütőben bő 1 óra alatt készre sütöttem.
  • A sütőből kivéve rácson hagytam kihűlni, majd óvatosan kifordítottam a formából.
  • Porcukorral meghintve kínáltam.


Megjegyzések