Csirkés-sajtos spagetti

Nem sok tésztás recept van a blogon, ebből is látszik talán, hogy nem nagyon szeretjük a tésztás ételeket. Egy-egy ígéretesebb receptet olvasva néha azért elcsábulok. Így volt ez most is, a csirkemell és a füstölt ízű krémsajt-tejszín párosítás nagyon megtetszett. Nem is bántam/bántuk meg, egyszerűen és gyorsan az asztalra varázsolható ez a finom spagetti. A tészta nálunk most teljes kiőrlésű durum tészta volt, de természetesen a hagyományosnak mondható tésztával is tökéletes lesz. A sajt esetében pedig nyugodtan próbálkozhatunk, játszhatunk az ízekkel, hiszen tömlős krémsajt sokféle ízesítésben kapható. Sok sikert hozzá!


Hozzávalók:

  • 25 dkg spagetti tészta
  • 4-5 dkg vaj
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 csirkemellfilé
  • frissen őrölt bors
  • 20 dkg füstölt ízű krémsajt (ömlesztett tömlős sajt)
  • 1 dl főzőtejszín (20%-os)
  • 1 kis csokor petrezselyemzöld




  • A tésztát a szokott módon, bő, forrásban lévő, sós vízben kifőztem, leszűrtem, hagytam lecsepegni.
  • Közben a csirkemellet ledaráltam, majd a felhevített vaj-olaj keveréken fehéredésig pirítottam.
  • Ízesítettem sóval és őrölt borssal, és zsírjára sütöttem.
  • Hozzáadtam a sajtot és a tejszínt, valamint a felaprított petrezselyemzöld felét; kis lángon pároltam néhány percig.
  • Végül beleforgattam és átmelegítettem benne a leszűrt tésztát.
  • Tálaláskor a tetejét meghintettem a maradék petrezselyemzölddel.


Megjegyzések