2014. október 18., szombat

Narancsos teasütemény

Az utóbbi időszak időhiánya meglátszik nemcsak a bejegyzések ritkulásán, hanem azon is, hogy még inkább előtérbe kerülnek a nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető ételek. Nemrég, az egyik igen sűrű hétvégén készült ez a narancsos teasütemény, aminek nagy előnye, hogy kb. 1 óra alatt az asztalra varázsoltam. És ha Csengén múlt volna, akkor a következő 1 órában el is tüntette volna mindet a kis dobozkából. :) Sok sikert hozzá!


Hozzávalók 35-40 darabhoz:
  • 13 dkg vaj
  • 13 dkg cukor
  • 1 teáskanál vaníliás cukor
  • csipetnyi só
  • 1 narancs
  • 1 tojás
  • 25 dkg liszt


  • A vajat a kétféle cukorral és a sóval habosra kevertem.
  • Az alaposan megmosott narancs héját belereszeltem, kifacsart levéből 2 evőkanálnyit a vajas masszához adtam, elkevertem, végül beledolgoztam a tojást is.
  • Rászitáltam a lisztet, és összegyúrtam.
  • A tésztát a formázóba tettem, aprósüteményeket nyomtam a sütőpapírral bélelt tepsibe.
  • Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt készre sütöttem.
  • A kis kekszeket rácsra téve hagytam teljesen kihűlni, majd tea mellé kínáltam.


Kérésre megmutatom, milyen tésztaformázóval készültek a teasütik. Az én fém formázóm (ezzel készítettem) már több mint 24 éves, nagyon szeretem:


Létezik műanyag változata is, íme: