Körtés sajtsaláta

A rohanós hétköznapok gyors salátája, aktuálisan körtével és sok-sok petrezselyemzölddel. Egy-két szelet pirítóssal is finom, de akár sült húsok köreteként is megállja a helyét. Sok sikert hozzá!


Hozzávalók:

  • 15 dkg majonéz
  • 20 dkg tejföl
  • só, őrölt bors
  • 1 teáskanál porcukor
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 nagy csokor petrezselyemzöld
  • 3 körte
  • 25 dkg edami sajt
  • 4 főtt tojás




  • A majonézt elkevertem a tejföllel, ízesítettem sóval és őrölt borssal, porcukorral, mustárral.
  • A petrezselyemzöldet megmostam, hagytam kicsit száradni, majd nem túl apróra vágtam, és az öntetbe kevertem.
  • A körtéket megmostam, meghámoztam és centis kockákra vágva rögtön az öntetbe tettem.
  • A sajtot hasonló méretűre kockáztam, a főtt tojásokat pedig szeletelővel keresztben és hosszában is elvágtam.
  • Mindkettőt az öntetbe tettem, finoman átkevertem.
  • A kész salátát jól lehűtve tálaltam.


Megjegyzések