SZŐLŐS DARAPUDING


Hozzávalók 8 pohárhoz:

  • 1 l fehér szőlőlé
  • 1 citrom
  • 10 dkg cukor
  • 12 dkg búzadara
  • 2,5 dl tejszín

a tetejére:

  • 2 nagy szőlőfürt
  • 1 marék dió
  • citromfűlevélkék


  • A szőlőlevet ízesítettem a citrom lereszelt héjával és kifacsart levével, valamint a cukorral.
  • Közepes lángon felforraltam, hozzáadtam a búzadarát, és állandó kevergetés mellett, alacsony hőfokon néhány perc alatt megfőztem.
  • Időnként megkeverve hagytam teljesen kihűlni, majd beleforgattam a tejszínből vert kemény habot.
  • Poharakba, tálkákba adagoltam.
  • A diót teflonserpenyőben, zsiradék nélkül megpirítottam, majd amikor kihűlt, durvára daraboltam.
  • A krém tetejét kiraktam megmosott, félbevágott szőlőszemekkel, megszórtam dióval.
  • Jól lehűtve kínáltam, tálalás előtt citromfűlevélkékkel díszítettem.