kedd, szeptember 30, 2014

Szőlős darapuding

Ritkábban jelentkezem mostanában, és ez a közeljövőben sajnos így is marad. :( Nyilván vannak az ember - a gasztroblogger - életében a blogtól fontosabb dolgok is, a család és a munka mindenképpen ez a kategória. Bármennyire szeretem és kikapcsol a blog vezetése, ez mégsem mehet az említettek rovására. A munkáról csak annyit, hogy nagyon intenzíven és nagyon sokat kell dolgoznom mostanában, a maradék nagyon kevés időben pedig meg kell próbálnom a megfelelő egyensúlyt megtalálni: jusson idő a családra, a háztartásra, és hogy mindez hosszú távon működhessen, néha a pihenésre is. :) Időnként azért igyekszem majd egy-egy új recepttel jelentkezni, de egészen biztosan ritkulni fognak a bejegyzések. Most a Kifőztük Magazin napokban megjelent októberi számából hoztam egy receptet, fehér szőlőlével készült darapuding szőlővel és pörkölt dióval koronázva. Egyszerűen elkészíthető finom pohárdesszert, szeretettel ajánlom. Sok sikert hozzá!


Hozzávalók 8 pohárhoz:

  • 1 l fehér szőlőlé
  • 1 citrom
  • 10 dkg cukor
  • 12 dkg búzadara
  • 2,5 dl habtejszín

a tetejére:

  • 2 nagy szőlőfürt
  • 1 marék dió
  • citromfűlevélkék




  • A szőlőlevet ízesítettem a citrom lereszelt héjával és kifacsart levével, valamint a cukorral.
  • Közepes lángon felforraltam, hozzáadtam a búzadarát, és állandó kevergetés mellett, alacsony hőfokon néhány perc alatt megfőztem.
  • Időnként megkeverve hagytam teljesen kihűlni, majd beleforgattam a tejszínből vert kemény habot.
  • Poharakba, tálkákba adagoltam.
  • A diót teflonserpenyőben, zsiradék nélkül megpirítottam, majd amikor kihűlt, durvára daraboltam.
  • A krém tetejét kiraktam megmosott, félbevágott szőlőszemekkel, megszórtam dióval.
  • Jól lehűtve kínáltam, tálalás előtt citromfűlevélkékkel díszítettem.


8 megjegyzés:

  1. Én imádom a darakását,így ez is kedvemre való lenne.Kár,hogy valószínűleg csak én enném meg a családban:((
    Jövök akkor is ha ritkábban jelenkezel..A hobbi arra való,hogy az ember a szabadidejében,jó kedvvel űzze.Én is volt,hogy kevesebbet tudtam foglalkozni a bloggal de attól még szerelem maradt.

    VálaszTörlés
  2. Ó! Bizony nem lehet könnyű. Érthető, ha a család és a munka az első.
    Én nagyon várni fogom a következő finomságot. :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon finom lehet. Engem a képek erről rögtön meg is győztek. Ha ritkulnak is a bejegyzések én ugyanúgy szívesen jövök olvasgatni a jó kis receptjeidet. Néha kell lazítani is, hogy meglegyen az egyensúly.

    VálaszTörlés
  4. Hiányozni fognak a receptjeid, de megértem, hogy helyt kell állnod több téren is, és a családnál pedig nincs fontosabb. Amit pedig néha hozol a blogra, azt örömmel nézegetem, ahogy eddig. :) Ez a darapuding is nagyon finom lehet, most például kifejezetten jólesne. :v

    VálaszTörlés
  5. Nagyon jól néznek ki, igazi különlegesség :-) Sajnálom, hogy ennyire elfoglalt lettél, de megértem amiket írtál.
    Mostanában én is kevesebb újdonságot teszek fel, mivel a szabadidőmben a többi blogommal foglalkozom, sok a lemaradás a horvátországi, erdélyi és a pilisi képek terén is.
    Azért néha-néha nézzél be a "konyhákba" is.....

    VálaszTörlés
  6. Úgy látszik többen küzdünk az idő hiányával :) Nagyon szeretem a grízalapú desszerteket, gyakran készül nálunk is, de szőlővel még nem próbáltam, remek ötlet :)

    VálaszTörlés
  7. Az időhiány sajnos belépett az én életembe is úgy egy fél éve...de törekszem az egyensúlyra én is - hozzátok hasonlóan...
    :(
    :)
    Guszta a pohárkrémed nagyon!

    VálaszTörlés
  8. Az elmúlt hónapokban én is nagyon ritkán tudok jelen lenni a blogon, emiatt hozzád is ritkábban jöttem, úgyhogy teljes mértékben megértelek.
    A szőlős darapuding finomságos!!

    VálaszTörlés