hétfő, szeptember 01, 2014

Mézes almaszörp

Egyszerű üdítő: finom, 100%-os almalé hígítva ásványvízzel, ízesítve mézzel és citromlével. Kiadósabb és ízesebb, mintha csak magában fogyasztanánk az almalevet. Nyáron kínálhatjuk jégkockával, és érdemes az almalevet és az ásványvizet és jól behűteni. Kánikula ugyan már nincs, de az őszi melengető napsütésben is jólesik egy-egy pohárral a mézes almaszörpből. :) Tetszés szerint el is keverhetjük a mézet a citromlével, és csak ezután adjuk hozzá az almalevet és ásványvizet, illetve a poharakba tehetünk egy-egy citromkarikát is. A recept megjelent a Kifőztük Magazin szeptemberi számában is, sok sikert hozzá!


Hozzávalók 3 dl-es pohárhoz poharanként:

  • 1 evőkanál méz
  • 2 evőkanál citromlé
  • 100%-os almalé
  • szénsavas ásványvíz
  • 1-2 jégkocka (elhagyható)




  • A pohárba mértem a mézet és a citromlevet, majd felöntöttem félig almalével, félig ásványvízzel.
  • Jégkockákat dobtam bele, szívószállal tálaltam. Ilyen egyszerű! :)


5 megjegyzés:

  1. Finom! Jól esne most egy pohárkával.

    VálaszTörlés
  2. Micsoda üditő és finom kreativ szörp...pláne felnőtteknek egy kis rummal hozzáadva!

    VálaszTörlés
  3. Imádom ezt az italt. Hasonlóan készül nálam is, csak almalé helyett friss almából. Ez ihletet adott arra, hogy nyárra elkészitsem a hűsitő változatát. Almákat felszeletelem gerezdre, megfőzöm, de előtte karamellizálom a cukrot és erre öntöm a vizet. Hú, de meginnám most!

    VálaszTörlés