csütörtök, augusztus 14, 2014

Tojásos tök

A tökből leggyakrabban főzelék készül - nálunk is. Most viszont egy nagyon egyszerű, mégis finom fogást választottam, egy kis újhagymával és tojással készítettem el. Előételként vagy köretként kínálhatjuk, sok sikert hozzá! A recept a Kifőztük Magazin augusztusi számában is megjelent.


Hozzávalók:
  • 1 zsenge tök (kb. 80 dkg)
  • 2-3 evőkanál olívaolaj
  • 1 csomó újhagyma
  • só, frissen őrölt bors, petrezselyemzöld
  • 6 tojás


  • A tököt megmostam, végeit levágtam, meghámoztam, majd hosszában négyfelé hasítottam, és a belső, magos részt eltávolítottam.
  • A tök húsát 1/2 cm-es szeletekre vágtam.
  • A hagymát megtisztítottam, majd keveset a zöld szárrészből is felhasználva felkarikáztam.
  • Az olajat felhevítettem, megpirítottam rajta a hagymát.
  • Hozzáadtam a tökszeleteket, ízesítettem sóval és borssal.
  • Puhára pároltam, majd zsírjára sütöttem.
  • Ráöntöttem az enyhén felvert tojást, és óvatosan kevergetve készre sütöttem.
  • Durvára vágott petrezselyemzölddel meghintve azonnal tálaltam.

2 megjegyzés:

  1. Fincsi lehet! Még sosem próbáltam így a tököt, de szeretem variálni az ételeket :)

    VálaszTörlés
  2. Ó!! Én nem olyan régen ettem először ilyet életemben!! Nagyon finom!! :)

    VálaszTörlés