Juhtúrós stangli



Hozzávalók:
50 dkg liszt
1 teáskanál só
25 dkg vaj
25 dkg juhtúró
2 dl tejföl
2 tojássárgája
a tetejére:
1 tojás
őrölt kömény
6–8 dkg reszelt trappista sajt


A lisztet gyúródeszkára szitáljuk, elkeverjük benne a sót, beledaraboljuk és elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk a juhtúrót, a tejfölt és a tojássárgáját, és egyneművé gyúrjuk. Cipóvá formáljuk, 1/2 órát a gyúródeszkán pihentetjük. Végül jó 1/2 cm vékonyra nyújtjuk, lekenjük az enyhén felvert tojással, megszórjuk őrölt köménnyel és reszelt sajttal. Kb. 10 cm széles csíkokra, majd ezeket 1,5 cm széles rudakra szabjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk a stanglikat, és előmelegített, 190 fokos sütőben 20-25 perc alatt ropogós pirosra sütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése