Juhtúrós stangli

Nagyon szeretjük a juhtúróval készült ételeket, különösen a sörkorcsolyákat. Most stangliba került a finom túró, a stanglik teteje ízesítve és díszítve őrölt köménnyel és reszelt sajttal. Egyszerűen és gyorsan elkészíthető, a tésztájával nagyon könnyű dolgozni, összeállítás után pedig csak fél óráig kell pihentetni a tésztát, és már süthetjük is. Sok sikert hozzá!


Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 1 teáskanál só
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg juhtúró
  • 2 dl tejföl
  • 2 tojássárgája

a tetejére:

  • 1 tojás
  • őrölt kömény
  • 6-8 dkg reszelt trappista sajt




  • A lisztet gyúródeszkára szitáltam, elkevertem benne a sót, beledaraboltam és elmorzsoltam benne a vajat.
  • Hozzáadtam a juhtúrót, a tejfölt és a tojássárgákat, és egyneművé gyúrtam.
  • Cipóvá formáltam, fél órán keresztül a gyúródeszkán pihentettem.
  • Végül jó fél centi vastagra nyújtottam, lekentem az enyhén felvert tojással, megszórtam őrölt köménnyel és reszelt sajttal.
  • Kb. 10 cm széles csíkokra, majd ezeket 1,5 cm széles rudakra szabtam.
  • Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgattam a stanglikat, és előmelegített, 190 fokos sütőben 20-25 perc alatt ropogós pirosra sütöttem.


Megjegyzések