Csípős kukoricaleves

Időnként rajtunk marad a főtt kukorica, bármilyen finom, néha bizony megmarad néhány cső. A maradék felhasználására jó alternatíva ez a leves, csípőssége a csilipaprika mennyiségével szabályozható. Húsleves híján vízzel is készíthetjük, ebben az esetben pluszban kell még fűszerezni, és szezonon kívül készülhet konzerv kukoricából is. Sok sikert hozzá!


Hozzávalók:

  • 2-3 evőkanál olaj
  • 20 dkg bacon
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 1 kis csokor petrezselyemzöld
  • 1-2 csilipaprika
  • kb. 50 dkg főtt kukorica
  • 1,5 l húsleves
  • 5 dl főzőtejszín
  • 1 evőkanál étkezési keményítő



  • A főtt kukoricáról levagdostam a szemeket, a bacont vékony csíkokra, a vöröshagymát és a petrezselyemzöldet apróra vágtam.
  • A felhevített olajon megpirítottam a szalonnacsíkokat, majd a hagymakockák hozzáadásával tovább pirítottam.
  • Belekerült a petrezselyemzöld, a felkarikázott csili és a főtt kukorica is, majd felöntöttem a húslevessel és a tejszínnel.
  • Kevéske sóval ízesítve készre főztem.
  • A keményítőt elkevertem pár kanálnyi vízzel, és besűrítettem vele a levest.
  • Néhány percig még főztem, majd tálaltam.

Megjegyzések