Berlini szendvics

Ráérősebb, hétvégi napok finom reggelije lehet a berlini szendvics. Bármilyen maradék főtt, füstölt hús jól felhasználható hozzá, nálam most tarjából készült. A tükörtojást ízlés szerint lágyabbra vagy keményebbre sütjük, fűszerezzük, és végül a szendvics tetejéről nem maradhat el az apróra vágott snidling. Sok-sok friss zöldséggel, paradicsommal, paprikával, uborkával, egy-egy csésze tejjel vagy teával tökéletes reggeli, vagy egy-két pohár sörrel tökéletes uzsonna, vacsora. :) A receptet megtaláljátok a Kifőztük Magazin júliusi számában is, sok sikert hozzá!


Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 nagy szelet magvas kenyér
  • vaj
  • 10 dkg főtt, füstölt tarja
  • kevés olaj
  • 12 fürjtojás vagy 2 nagy tyúktojás
  • só, őrölt bors, snidling




  • A kenyérszeleteket megkentem vajjal, elosztottam rajtuk az apró kockákra vágott tarját.
  • A fürjtojásból a szokott módon két tükörtojást sütöttem (csak addig kell sütni, amíg a fehérje megkeményedik, megsül), sóztam, borsoztam.
  • A kész tükörtojásokat a tarjakockákra fektettem, és megszórtam apróra vágott snidlinggel.


Megjegyzések