péntek, augusztus 29, 2014

Berlini szendvics

Ráérősebb, hétvégi napok finom reggelije lehet a berlini szendvics. Bármilyen maradék főtt, füstölt hús jól felhasználható hozzá, nálam most tarjából készült. A tükörtojást ízlés szerint lágyabbra vagy keményebbre sütjük, fűszerezzük, és végül a szendvics tetejéről nem maradhat el az apróra vágott snidling. Sok-sok friss zöldséggel, paradicsommal, paprikával, uborkával, egy-egy csésze tejjel vagy teával tökéletes reggeli, vagy egy-két pohár sörrel tökéletes uzsonna, vacsora. :) A receptet megtaláljátok a Kifőztük Magazin júliusi számában is, sok sikert hozzá!


Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 nagy szelet magvas kenyér
  • vaj
  • 10 dkg főtt, füstölt tarja
  • kevés olaj
  • 12 fürjtojás vagy 2 nagy tyúktojás
  • só, őrölt bors, snidling




  • A kenyérszeleteket megkentem vajjal, elosztottam rajtuk az apró kockákra vágott tarját.
  • A fürjtojásból a szokott módon két tükörtojást sütöttem (csak addig kell sütni, amíg a fehérje megkeményedik, megsül), sóztam, borsoztam.
  • A kész tükörtojásokat a tarjakockákra fektettem, és megszórtam apróra vágott snidlinggel.


9 megjegyzés:

  1. Én holnap reggel nagyon ráérős leszek és elkészítem ezt a szendvicset. A kis fürjtojásokkal nagyon guszta. Tápláló és laktató, csak jól indulhat a nap tőle. :)

    VálaszTörlés
  2. Óóóó de kis finomságos szendvics :)

    VálaszTörlés
  3. Ezt így meglátni kora reggel... :) Jaj, de finom reggeli lehet.

    VálaszTörlés
  4. Hát igen...akinek van fürjtojás! :D
    Nagyon guszta! :)

    VálaszTörlés
  5. De guszta! Aranyosak a kis fürjtojás sárgáják:-) Még nem ettem fürjtojást sosem :-)

    VálaszTörlés
  6. Ez milyen jól néz ki, szívesen ennék egy szeletet..

    VálaszTörlés
  7. Ez aztán a laktató reggeli! Nyuszifül értékelné! :)

    VálaszTörlés
  8. Ó de jópofa! Biztos szeretném. Nyamm.... :)

    VálaszTörlés