kedd, augusztus 19, 2014

Bazsalikomos-cukkinis haltekercs

Grillezésre tökéletesen alkalmas a cukkini és a hal is. Együtt is nagyon finomak, főleg, ha sütés előtt - mondjuk egy éjszakán át - finoman fűszerezve még pácolódnak is. A bazsalikomlevelek is nagyon jól passzolnak az ízvilághoz, nem érdemes kihagyni belőle. Aki szereti, akár padlizsánnal is készítheti, ugyanígy vékony, hosszú padlizsánszeletekbe tekerve a halhúst. Akár cukkinivel, akár padlizsánnal készül, mindenképpen diétás, szénhidrátszegény, emellett nagyon finom étel. A receptet megtaláljátok az ingyenesen letölthető Kifőztük Magazin augusztusi számában is, sok sikert hozzá!


Hozzávalók kb. 16 tekercshez:

  • 1 kg fagyasztott tőkehalfilé
  • frissen őrölt bors
  • citromlé
  • 1 kis csokor bazsalikom
  • 2 zsenge cukkini
  • olívaolaj




  • A cukkiniket megmostam, és a héjukat is meghagyva, hámozóval szép, vékony, hosszú szeleteket vágtam belőlük.
  • A halfiléket felengedtem, papírtörlővel felitattam róluk a nedvességet, majd 4-5 cm széles és kb. 10 cm hosszú szeletekre vágtam.
  • Ízesítettem sóval, őrölt borssal és citromlével.
  • Minden haldarabra néhány bazsalikomlevelet tettem, feltekertem, majd 1-1 cukkiniszelettel körbecsavartam.
  • A tekercseket fogvájóval megtűztem, és olívaolajjal meglocsolva néhány órára hűtőbe tettem.
  • A jól lecsepegtetett haltekercseket faszénparázs fölött körbesütöttem, a sütés megkezdése után eltávolítottam a fogvájókat.


8 megjegyzés: