2014. július 5., szombat

Tatár juhtúró

Aki szereti a körözöttet, ezt a kencét is szeretni fogja. Juhtúró, finoman fűszerezve, vajjal és tejszínnel kikeverve. És sok finom zöldséggel tálalva, amikből mindenki kedve szerint keverhet a tatár juhtúróba. (Én személy szerint mindenből tettem bele keveset, így is nagyon finom volt.) Friss vagy pirítós kenyérrel, magvas péksüteménnyel kínáljuk. A recept megjelent az ingyenesen letölthető Kifőztük Magazin júniusi számában is. Sok sikert hozzá!


Hozzávalók:

  • 20 dkg juhtúró
  • 5 dkg vaj
  • őrölt fehérbors
  • kb. 1 dl tejszín
  • 4 koktélparadicsom
  • 1 zöldpaprika
  • 1 kis vöröshagyma
  • 3-4 piros retek
  • 2-3 csemegeuborka




  • A juhtúrót tálba tettem, hozzádaraboltam a vajat, és gépi mixerrel keverni kezdtem.
  • Annyi tejszínnel lazítottam, hogy krémes állagú legyen, közben ízesítettem kevéske őrölt fehérborssal.
  • A zöldségféléket megtisztítottam, apróra daraboltam.
  • A tatár juhtúrót a felaprított zöldségfélékkel és magvas péksüteménnyel tálaltam.