2014. július 15., kedd

Ribizlis-zabpelyhes pohárkrém

Szeretjük az egyszerű, sütés nélkül készülő édességeket, ilyen ez a finom pohárkrém is. Picit talán időigényesebbnek számít, mivel a morzsás réteghez a zabpelyhet a sütőben is sütni kell kicsit. De érdemes elkészíteni, mert nagyon finom, és a cukorba forgatott apró gyümölcsszemekkel mutatós is. Még szebb és finomabb lehet, ha a tetejét megcsorgatjuk kevéske mézzel. :) A recept megjelent a Kifőztük Magazin júliusi számában, sok sikert hozzá!


Hozzávalók 6 pohárhoz:

  • 2 evőkanál vaj
  • 3 evőkanál barna cukor
  • 12 dkg zabpehely
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 kis pohár (180 g) natúr joghurt
  • 1-2 evőkanál méz
  • 2 dl habtejszín
  • 20 dkg ribizli
  • finom szemcséjű kristálycukor




  • A vajat serpenyőben felhevítettem, hozzáadtam a cukrot, a zabpelyhet, és pár percig pirítottam.
  • Tepsibe öntöttem, majd 170 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütöttem.
  • Félidőben fakanállal átkevertem, a sütőből kivéve hagytam kihűlni.
  • A krémhez kézi habverővel elkevertem a mascarponét a joghurttal, közben ízesítettem a mézzel.
  • A tejszínből kemény habot vertem, és fakanállal óvatosan a joghurtos krémbe forgattam.
  • A krémet a poharak aljába halmoztam, a tetejükön elosztottam a zabpehelymorzsát.
  • A ribizlit megmostam, papírtörlővel kicsit leitattam a nedvességet a fürtökről.
  • Leszemeztem, finom szemcséjű kristálycukorba forgattam, és a zabpehelymorzsára halmoztam.
  • Jól lehűtve kínáltam.