Meggyes-mandulás pite

Amíg még van meggy, hozok gyorsan egy nagyon egyszerű meggyes-mandulás sütit. Kavart tészta, érdekessége a viszonylag sok tejföl és a mandulaaroma a tésztában. Tetején a meggyel és a pirult mandulával finom, sok sikert hozzá! A receptet megtaláljátok az ingyenesen letölthető Kifőztük Magazin júliusi számában is.


Hozzávalók egy kb. 22 x 30 cm-es tepsihez:
a tésztához:

  • 2 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 4 dl tejföl
  • 1 csomag sütőpor
  • 30 dkg liszt
  • néhány csepp színtelen mandulaaroma

a tetejére:

  • 35-40 dkg meggy
  • 10 dkg szeletelt mandula
  • porcukor




  • A meggyet megmostam, kimagvaltam.
  • A tésztához nagyon habosra, krémesre kevertem a tojásokat a cukorral, hozzáadtam a mandulaaromát is.
  • Fakanállal beleforgattam a tejfölt és a sütőporral elkevert, átszitált lisztet.
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöttem, tetejére szórtam az előkészített meggyet és a mandulalapokat.
  • Előmelegített, 180 fokos sütőben közel 1 órán keresztül sütöttem. (Tűpróba!)
  • A sütőből kivéve rácson hűlni hagytam, majd kockákra szeletelve, tetejét kevéske porcukorral meghintve kínáltam.


Megjegyzések