szombat, július 12, 2014

Meggyes borkoktél

A késői meggyfajták még most érnek, lehet még készíteni egy kis hűsítő meggyes borkoktélt. A gyümölcsökön kívül finom rozé és egy kis tonik szükségeltetik hozzá, na meg persze néhány jégkocka. A recept megjelent a Kifőztük Magazin júliusi számában is, sok sikert hozzá!


Hozzávalók poharanként:
  • 1 szelet narancs
  • 10 szem meggy
  • 1 jégkocka
  • 70 ml rozé
  • tonik


  • A narancsszeleteket 2-3 cikkre vágtam, és a kimagozott meggyel poharakba rétegeztem.
  • Rátettem a jégkockákat, ráöntöttem a rozét és tálaltam.
  • A jól lehűtött tonikot külön kínáltam mellé: óvatosan kell hozzáönteni, mert nagyon habzik.
  • A koktélt szívószállal fogyasszuk, és tálaláskor - a narancs és meggy okán - kanalat is tegyünk az asztalra.
  • Kánikulában ajánlott a magas falú poharakat is előhűteni a fagyasztóban, így igazi hűsítő italt szervírozhatunk.

5 megjegyzés:

  1. Legyen, meggyőztél (mivel mással, ha nem a csodás látvánnyal), kérek egy pohárral!

    VálaszTörlés
  2. Szívesen koccintanék az egyik pohárkával :)

    VálaszTörlés
  3. De jól néz ki! Én is kérek belőle :-)

    VálaszTörlés