Rántott karfiol mártogatóssal



Hozzávalók:
1 nagyobb karfiol

a panírozáshoz:
liszt

őrölt fehér bors
őrölt kömény
tojás
zsemlemorzsa
a sütéshez:
olaj
a mártogatóshoz:
25 dkg túró
40 dkg görög joghurt
3–4 csemegeuborka
2 teáskanál kapribogyó
1 kis csokor kapor

frissen őrölt fekete bors


A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, majd bő, forró, sós vízben jó félpuhára főzzük, végül leszűrjük. A lisztet ízesítjük sóval, borssal és köménnyel, az enyhén felvert tojáshoz is adunk némi sót. A karfiolt a fűszerezett lisztbe, majd a tojásba, végül a zsemlemorzsába forgatjuk, és bő, forró olajban szép pirosra sütjük. Az olajból konyha papírtörlőre szedjük, hagyjuk lecsepegni. A mártogatóshoz tálba morzsoljuk a túrót, hozzáadjuk a joghurtot, és botmixerrel néhány fordulattal összekeverjük. Hozzáadjuk az apróra vágott uborkát, kaprot és kapribogyót, ízesítjük kevés sóval és borssal, jól elkeverjük. A rántott karfiolt a mártogatóssal és magvas kiflivel tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése