Nyári gyöngybableves



Hozzávalók:
20 dkg fehér gyöngybab
ételízesítő por

frissen őrölt fekete bors
1 vöröshagyma
2–3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
30 dkg zsenge sárgarépa
1 nagyobb kígyóuborka
2,5 l húsleves vagy alaplé
10 dkg apró tészta


A gyöngybabot a főzést megelőző este átválogatjuk, megmossuk, majd bő, hideg vízbe áztatjuk. Másnap leszűrjük, ételízesítő porral ízesített vízben puhára főzzük, leöblítjük, leszűrjük. A hagymát megtisztítjuk, a vöröshagymát apró kockákra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk. Nagy lábasban felhevítjük az olajat, megpirítjuk rajta a kétféle hagymát. Hozzáadjuk az időközben megtisztított és karikákra szelt sárgarépát, tovább pirítjuk-pároljuk. Az uborkát meghámozzuk, hosszában negyedeljük, eltávolítjuk a belső, magos részt, a maradék uborkát apró kockákra vágjuk. A feldarabolt uborkát is a leveshez adjuk, a gyöngybabbal együtt. Ízesítettem sóval és borssal, és felöntjük a forró levessel. Felforraljuk, majd kis lángon – a vége felé a tésztát is hozzáadva – készre főzzük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése