csütörtök, június 19, 2014

Füstölt sajtos snack

A medvehagymás sajtos tallér sütésekor jött a kérdés a facebook-on, hogy ostyasütő hiányában hogyan lehetne tallért sütni? Hát, ha nem is tallért, de ilyen aranyos kis falatkákat tudunk sütni gofrisütővel, ami azért gyakrabban előfordul a háztartásokban. Az ötletet évekkel ezelőtt láttam egy külföldi oldalon, a recept pedig a jól bevált sajtos tallér receptje - most füstölt sajttal készítve. A sütési idő függ a gofrisütőnk nagyságától és teljesítményétől, de ha van egy kis időnk, érdemes kísérletezni ezzel a sütési móddal is. A receptet megtaláljátok a Kifőztük Magazin júniusi számában. Sok sikert hozzá!


Hozzávalók kb. 120 darabhoz:

  • 36 dkg liszt
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • 1 púpozott teáskanál só
  • 10 dkg vaj
  • 2,5 dkg zsír
  • 11 dkg füstölt sajt
  • 1 tojás
  • 1 dl tejföl




  • A szódabikarbónával összeszitált lisztet sóztam, beledaraboltam és elmorzsoltam benne a vajat és a zsírt.
  • Hozzáadtam a reszelt sajtot, a tejfölt és a tojást, majd egynemű tésztává gyúrtam.


Ilyen sütőben sültek a snack-ek. :)


  • Apró (kb. 5 g-os) golyókat formáztam belőle, amiket mélyebb lyukú gofrisütőbe rakosgattam, és aranysárgára sütöttem.


10 megjegyzés:

  1. Ó, de klassz! Cukik nagyon! :) Máris elloptam azt a pár szemet, ami kigurult a zsákocskából. :D

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jól néznek ki és nagyszerű ötlet! :)

    VálaszTörlés
  3. Milyen jó ötlet! Nagyon jól néznek ki. :)

    VálaszTörlés
  4. Ugyanilyen sütőm van nekem is. Nagyon jó ötlet...

    VálaszTörlés
  5. Nagyon klassz, már kinéztem a Kifőztükben is ;)

    VálaszTörlés
  6. Én is a gofrisütőben sütöm a sajtost, csak kis korongokat. Nagyon szeretjük :)

    VálaszTörlés
  7. Nagyszerű ötlet! Ki fogom próbálni, mert itthon nagy keletje van a sós nasiknak!

    VálaszTörlés