Emeletes zöldborsósaláta



⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók 5 pohárhoz:
2 5   f ü r j -   v a g y   6   t y ú k t o j á s
3 0 0   g   z s e n g e   z ö l d b o r s ó   ( t i s z t í t v a   m é r v e )
1   c s o m ó   ú j h a g y m a
s ó
ő r ö l t   f e h é r   b o r s
1   t o j á s s á r g á j a
1 2 5   m l   o l a j
1   e v ő k a n á l   m u s t á r
1   e v ő k a n á l   c i t r o m l é
1 0 0   m l   t e j s z í n
a tálaláshoz:
b o r s ó h a j t á s
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝

A fürjtojást a szokott módon keményre főzzük, megpucoljuk, felkarikázzuk. A borsót enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük. Az újhagymát megtisztítjuk, és keveset a zöld szárrészből is felhasználva karikákra vágjuk. Majonézt készítünk: a tojássárgáját elkeverjük, kis adagokban hozzákeverjük az olajat. Hozzáadjuk a mustárt, a citromlevet és a tejszínt, ízesítjük sóval, borssal. Híg öntetet kapunk, amibe beleforgatjuk a kihűlt zöldborsót. (Ha sűrűbb öntetet szeretnénk, tejszín helyett használjunk tejfölt.) A poharakban szétosztjuk a hagymát, ráhalmozzuk a majonézes zöldborsót, majd az egészet megkoronázzuk a tojással. A tetejét borsóhajtással díszítve tálaljuk.


A receptet a Bioháló támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2019. márciusi számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése